Ga naar hoofdinhoud

Communicatiecentrum Mayr voldoet aan behoefte

"Met mayr.com creëren we een ruimte om onze communicatie vorm te geven", zeggen Ferdinand Mayr (r) en Günther Klingler (l), Managing Director van Mayr aandrijftechniek (foto's: Mayr Antriebstechnik)

Vorig jaar april opende Mayr Antriebstechnik in Mauerstetten in de Allgäu een nieuw communicatiecentrum, mayr.com. Met het nieuwe centrum bevestigt de producent van askoppelingen, veiligheidskoppelingen en veiligheidsremmen niet alleen zijn inzet/betekenis voor de thuisbasis Mauerstetten. Tegelijkertijd werd de internationale oriëntatie versterkt. Een jaar later blijkt het centrum in een duidelijke behoefte te voorzien.

Met het nieuwe communicatiecentrum mayr.com heeft het bedrijf een ontmoetingsplaats gecreëerd voor directe communicatie van mens tot mens. Hiermee gaat het bedrijf in tegen tot de steeds onpersoonlijker wordende communicatie via het internet en sociale media.

Communicatiecentrum

Er is bewust gekozen voor de naam ‘communicatiecentrum’, in tegenstelling tot een technologie- of trainingscentrum. Het gaat om de waardering van persoonlijke, directe communicatie. Communicatie genereert stabiliteit en schept vertrouwen. Dit begrip van communicatie komt ook tot uiting in de ronde vorm van het nieuwe gebouw.

Een ander doel dat de onderneming met mayr.com nastreeft, is de integratie van Mayr in de omgeving. Ze heeft een hechte relatie met de omgeving, medewerkers en mensen in de regio.

Het bijzondere aan Mayr Antriebstechnik als werkgever is de opstelling als familiebedrijf . Sinds de oprichting in 1897 staat de familie Mayr achter het bedrijf. Vandaag staat al de vijfde generatie aan het roer. Intussen is ook kleinzoon Ferdinand Mayr al partner van de huidige senior partner Fritz Mayr en lid van de raad van bestuur. Voor de eigenaarsfamilie is het belangrijk om ter plekke aanwezig te zijn in het bedrijf om haar waarden vorm te geven en te implementeren.

Geworteld in de Allgäu

Communicatie is verbinding en dat is ook het sleutelwoord voor de uitdagingen van de moderne industrie. Het draait allemaal om netwerken van producten, machines, processen en mensen – en dat wereldwijd. Dat is waar het nieuwe gebouw voor staat. Hier zal de onderneming communiceren met klanten en partners, scholieren, studenten en de eigen werknemers. Want met de snel veranderende behoeften en markten van vandaag is permanente educatie een investering in de toekomst.

Mayr communicatiecentrum
Het hoofdkantoor en de fabriek van Mayr Antriebstechnik in Mauerstetten. Het communicatiecentrum is het ronde gebouw rechtsonder.

Behalve in het nieuwe communicatiecentrum heeft Mayr nog niet zo lang geleden (in 2017) geïnvesteerd in een nieuwe montage- en logistiekhal van 4.500 m2. Met deze investeringen juist op de thuisbasis gaat de onderneming de uitdagingen van de voortschrijdende digitalisering aan. Tegelijkertijd voldoet ze aan de groeiende vraag vanuit de markt naar een goede logistiek.

Mayr Antriebstsechnik is wereldwijd actief in meer dan zestig sectoren en heeft meer dan 1.200 medewerkers. Behalve in Mauerstetten exploiteert Mayr nog fabrieken in Polen en China en heeft het eigen verkoopkantoren in de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Singapore en Zwitserland. Ook zijn er in zo’n 40 andere landen wereldwijd vertegenwoordigingen actief, in Nederland via Groneman in Hengelo.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven