Ga naar hoofdinhoud

Chinese TREV-fabrikant zoekt Europese productielocatie

TREV is een range-extender die een microturbine gebruikt om een accupakket op te laden (foto's: Techrules)

Techrules, de nieuwe Chinese fabrikant van turbine-recharging electric vehicle (TREV)-technologie, is begonnen met het verkennen van geschikte locaties voor een Europese productiebasis. Het bedrijf wil de komende maanden een shortlist opstellen van plaatsen en voor het einde van dit jaar een besluit nemen over de definitieve locatie.

Techrules presenteerde op de 86e Internationale Autotentoonstelling in Genève de turbine-recharging electric vehicle (TREV)-technologie. De innovatieve aandrijflijn werd gedemonstreerd in de eerste supercar concept uit China. Het bedrijf heeft nu een klein team aangesteld om te zoeken naar geschikte locaties om een productiefaciliteit op te zetten voor de supercar. Het team kijkt naar reeds bestaande faciliteiten die in de nabije toekomst beschikbaar komen en onderzoekt ook plaatsen waar een geheel nieuwe fabriek kan worden opgebouwd.

Techrules heeft zich volledig toegelegd op de innovatie van aandrijflijnen om elektrisch aangedreven voertuigen op drie punten te verbeteren: uitstoot, rijeigenschappen en vooral het gebruiksgemak voor de automobilist. Het Turbine-Recharging Electric Vehicle (TREV)-systeem is een geheel nieuwe, gepatenteerde hybride aandrijflijn met als kern een turbinegenerator. TREV combineert jarenlange ervaring in de vliegtuigindustrie en technologie van elektrische voertuigen met een reeks technische innovaties. Dit levert een aandrijflijn op met een niet eerder gezien efficiëntie- en prestatieniveau, en is bovendien nauwelijks belastend voor het milieu.

TREV is een range-extender die een microturbine gebruikt om een accupakket op te laden. Het accupakket voorziet de elektromotoren die de wielen aandrijven van stroom. Een geheel nieuw ontwikkeld managementsysteem voor het opladen zorgt voor maximale laadefficiëntie. De bijzonder efficiënte TREV range-extender heeft daardoor minder accu’s nodig, en dat zorgt voor een besparing van ruimte en gewicht.

0,18 liter per 100 km

Techrules presenteerde deze revolutionaire technologie op de Internationale Autotentoonstelling in Genève. De conceptcar, een plug-in hybride supercar met TREV range-extender wordt gezien als de eerste stap naar de productie van China’s eerste supercar. Met een prototype, gebouwd om de technologie verder te ontwikkelen, werden in februari 2016 de eerste dynamische tests gedaan op het circuit van Silverstone in het Verenigd Koninkrijk. Met een topvermogen van 768 kW (1.044 pk) en een op basis van de eerste tests geschatte acceleratie van 0-100 km/u in 2,5 seconden en een topsnelheid van 350 km/u is de reikwijdte van meer dan 2.000 km extra indrukwekkend. Wanneer er maximaal van de plug-in functie gebruik wordt gemaakt, is een brandstofverbruik van slechts 0,18 liter per 100 km haalbaar.

De TREV technologie wordt verpakt in een lichtgewicht concept sportwagen (foto: Techrules)
De TREV technologie wordt verpakt in een lichtgewicht concept sportwagen (foto: Techrules)

Momenteel focust het eigen team van technici van Techrules zich op het afronden van de ontwikkelings- en productiefase van de TREV-technologie. In de tussentijd gaan ook de ontwikkeling en het ontwerp van de supercarvarianten AT96 en GT96 onverminderd door met behulp van gespecialiseerde partners in het Verenigd Koninkrijk en Italië. Techrules heeft zich als doel gesteld om de eerste supercar van Chinese bodem, uiteraard voorzien van TREV-technologie – binnen twee tot drie jaar wereldwijd te gaan verkopen. Een aantal jaar later zullen er, in grotere aantallen, stadsauto’s gebouwd gaan worden. Om dit doel te realiseren worden nu de mogelijkheden voor productiefaciliteiten in Europa onderzocht en zijn er besprekingen met nieuwe ontwikkelingspartners.

William Jin, algemeen directeur van Techrules, zegt: “We hebben er bewust voor gekozen onze innovatieve TREV-technologie voor het eerst te tonen in Genève. Dit is tenslotte een van de belangrijkste autotentoonstellingen ter wereld. De grote belangstelling voor onze technologie en onze nieuwe generatie elektrische auto’s bewijst dat we een formule in huis hebben die grote invloed zal hebben op de industrie.”

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven