Ga naar hoofdinhoud

Caterpillar kiest ‘Single Source for Speed’

Caterpillar heeft gekozen voor de ‘Single Source of Speed’-oplossing van het 3DEXPERIENCE-platform (foto: Dassault Systems)

Caterpillar Inc. heeft gekozen voor de ‘Single Source of Speed’-oplossing van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes. Deze grootste fabrikant ter wereld van materieel voor de bouw en mijnbouw en leverancier van motoren, locomotieven en turbines, gaat daarmee de prestaties, prijs en duurzaamheid van toekomstige producten optimaliseren via virtuele simulaties.

‘Single Source for Speed’ is een oplossing van Dassault Systèmes die SIMULIA-applicaties gebruikt voor het virtueel voorspellen van gedrag van onderdelen, constructies en systemen, voordat ze worden gefabriceerd. Een beter begrip van de functionaliteit en het gedrag van producten tijdens de ontwerpfase voorkomt kostbare fouten. Dankzij de evaluatie van  ontwerpalternatieven kunnen ze bovendien beter voldoen aan de eisen. Zonder dat daarvoor nog fysieke testen nodig zijn.

Virtueel testen en valideren

“Producenten van zwaar materieel ontwerpen complexe producten, onder sterk concurrerende marktcondities”, zegt Philippe Bartissol, Vice President, Industrial Equipment Industry, Dassault Systèmes. “Hoewel simulaties altijd al een belangrijke rol hebben gespeeld bij het testen en valideren, gebeurde dat vaak aan het einde van de ontwerpfase met verschillende tools. Het 3DEXPERIENCE-platform helpt bedrijven als Caterpillar om de ontwikkelkosten te verlagen en de klanttevredenheid te verbeteren met een robuuste productperformance.” Meer informatie over de ‘industry solution experiences’ van Dassault Systèmes voor industriële apparatuur is hier te vinden.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven