Ga naar hoofdinhoud

CANopen Master API

Met de CANopen Master API biedt Ixxat (vertegenwoordigd doorTwincomm) een oplossing voor een snelle en eenvoudige ontwikkeling van op PC-gebaseerde CANopen controle-, test- en servicetoepassingen onder Windows.

Behalve actieve CAN-interfaces ondersteunt de bijgewerkte en uitgebreide Versie 6 CANopen Master API V6 ook Ixxat’s goedkope passieve interfaces. De nieuwe API kan tot twaalf CAN interfaces parallel aansturen en ondersteunt, afhankelijk van de gebruikte hardware, tot vier CAN kanalen per interface. Dat maakt een totale ondersteuning tot maximaal 48 CAN-kanalen tegelijkertijd mogelijk.

Een nieuwe functionaliteit van CANopen Master API V6 biedt ondersteuning voor de laatste specificaties van de internationale gebruikersgroep ‘CAN in Automation’ CiA 301 versie 4.2 en CiA 305 versie 2.2. Een kenmerk van de meest recente CiA 301-specificatie is het uitgebreide CANopen Sync-protocol, die systeemintegratoren in staat stelt om een tijdelijke stortvloed van berichten, als gevolg van synchronisatie van grote CANopen netwerken, te voorkomen.

CiA 305 (CANopen Layer Setting Services (LSS) en protocollen) is voorzien van een verbeterde zoek- en configuratie-protocol, genaamd fast scan, dat dynamische toewijzing van node-ID’s voor CANopen LSS slave-apparaten vereenvoudigd.

De CANopen Master API wordt als programmeerbibliotheek aangeboden voor de 32- en 64-bit versies van Windows 2000, XP, Vista en Windows 7. De DLL wordt geleverd samen met een gedetailleerde handleiding en talrijke voorbeelden in C, C++, C #, Delphi en VB.net.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven