Ga naar hoofdinhoud

CANopen bedieningspaneel

Baldor Electric (vertegen-woordigd door ABB) heeft een compact IP65-bedie-ningspaneel met een CANopen-interface toege-voegd aan haar assortiment motion control producten. Het bedieningspaneel biedt machineontwerpers en
-bouwers een economisch alternatief voor de uitvoe-ring van eenvoudige mens-machine interfaces.

Het is een schaalbare controleoplossing – een optionele plug-in digitale I/O-module maakt eenvoudige systeemexpansie mogelijk. Het KPD202-501 bedieningspaneel wordt gekenmerkt door een backlit LCD van vier lijnen met twintig tekens, omgeven door zes programmeerbare functie-toetsen, waardoor eenduidig en actiegericht multiple choice menu’s worden gepresenteerd aan de machineoperator.

Nog eens vijftien toetsen zijn bedoeld voor de inbreng van numerieke waarden, terwijl vier paren toetsen kunnen worden gebruikt voor functies zoals het instellen van individuele machineassen. Het bedieningspaneel is eenvoudig te monteren en in te stellen. Ingebouwde montageklemmen zetten het scherm vast door de ringafdichting tegen het omliggende paneel te drukken.

Eenmaal gemonteerd voldoet het paneel aan afdichtingsklasse IP65. De enige verbindingen die nodig zijn, zijn een 24 V gelijkspanningsvoeding en de gewenste communicatielink. Standaard is het paneel uitgerust met een CANopen-poort, die een keuze van D-type en RJ45 plug-in connectoren biedt, en een door de gebruiker te selecteren RS232/485 seriële poort.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven