Ga naar hoofdinhoud

CAN in Automation publiceert DSP CiA 601

Bemonstering van een recessieve bit op de zendnode met en zonder vertragingscompensatie in de node (bron: CIA).

Non-profit organisatie CAN in Automation (CiA) heeft deel 1 van de CiA 601-1 (aanbevolen richtlijnen voor CAN FD node- en systeemontwerp) vrijgegeven. De CiA 601 serie richtlijnen en aanbevelingen vult het gat tussen de ISO-normen voor CAN FD en systeemontwerpspecificaties.

Deel 1 geeft specificaties en richtlijnen voor het interface-ontwerp voor de fysieke laag voor automotive elektronische regelaars en niet-automotive apparatuur die de CAN FD data link layer zoals gedefinieerd in ISO 11898-1 ondersteunen. De gerelateerde CAN snelle fysieke laag is gedefinieerd in de geharmoniseerde norm ISO 11898-2, die de specificatie van de high-speed transceivers met een low-power modus (voorheen bekend als ISO 11898-5) en/of met selectieve wake-up functionaliteit (voorheen bekend als ISO 11898-6).

DSP voor CiA 601

Deel 1 wordt uitgebracht als een voorstel voor een normontwerp (Draft Standard Proposal, DSP). Het specificeert de Tx zendvertragingstijd symmetrie, de eisen voor Rx vertragingssymmetrie en de recessieve bit-tijd bij de ontvangende node voor de RxD pin bij verschillende bitsnelheden (1 Mb/s, 2 Mb/s en 5 Mb/s). Het document omvat ook vuistregels hoe de vertraging in de verzendende node te berekenen met en zonder galvanische scheiding.

Deel 1 zal vaak worden bijgewerkt, afhankelijk van de ervaringen met ontwikkelingen van prototypes bij OEM’s en CAN FD plug-bijeenkomsten die worden georganiseerd door CAN in Automation. Het document is voor herzieningsdoeleinden op verzoek ook beschikbaar voor niet-leden. In het bijzonder autofabrikanten en Tier 1 leveranciers worden uitgenodigd om commentaar en verdere aanbevelingen te gegeven die kunnen worden geëvalueerd en besproken in de CiA Interest Group CAN FD.

Deel 2 (aanbevelingen voor host controller interfaces) en deel 3 (specificatie van systeemontwerp) van CiA 601 zijn nog in ontwikkeling. Ook deel 4 is in voorbereiding. Dit introduceert en specificeert een beltoononderdrukking technologie voor ster- en hybride topologieën. Deze onderdelen zullen worden uitgebracht als DSP wanneer de CAN FD groep alle binnengekomen opmerkingen heeft beoordeeld en geïmplementeerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven