Ga naar hoofdinhoud

Camera Link module voor FPGA beeldverwerking

National Instruments brengt een nieuwe vision module uit voor het PXI platform. Deze module biedt een high performance parallelle verwerkingsarchitec-tuur voor de voorbewerking van beelden. De NI 1483 Camera Link adapter module biedt, in combinatie met een FlexRIO field programmable gate array (FPGA) board, een oplossing voor het rechtstreeks embedden van vision en besturingsalgoritmes op FPGA’s.

Zonder of met weinig CPU-capaciteit kunnen engineers en onderzoekers FPGA’s gebruiken voor de real-time verwerking en analyse van beeldmateriaal. Daar-naast kan met FPGA’s worden voorkomen dat speciale hardware moet worden ontworpen. De nieuwe module ondersteunt de base, medium en full configu-raties van Camera Link apparaten en ook 80 bit / 10 tap configuraties, alles tot 85 MHz.

Speciale beeldsensoren

Wanneer speciale beeldsensoren worden gebruikt, kunnen engineers en onderzoekers met de nieuwe module de acquisitie van beelden aanpassen. De 85 MHz ondersteuning maakt maximaal gebruik van de Camera Link standaard, wat aansluit bij applicaties die werken met hoge beeldfrequenties.

Behalve de vele modulaire I/O en industriële communicatiemogelijkheden die voor het PXI platform beschikbaar zijn, integreert de module ook meer I/O opties, waaronder vier TTL I/O lijnen, twee opto-geïsoleerde ingangen en een ingang voor een kwadratuur encoder. Engineers en onderzoekers kunnen de FlexRIO hardware aanpassen met de LabView FPGA module.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven