Ga naar hoofdinhoud

Bucher introduceert intelligent compact elektro-hydraulisch aggregaat (+video)

Op de Bauma toonde Bucher Hydraulics het compacte elektro-hydraulische aggregaat (foto: Paul Quaedvlieg)

Het Smart PowerPack S (SPP S) van Bucher Hydraulics is een intelligent, elektro-hydraulisch aggregaat. Dit compacte aggregaat biedt een betere systeemcontrole en een hoger rendement dan conventionele hydraulische systemen die door een brandstofmotor worden aangedreven. De SPP S is geschikt voor onder andere elektrische voertuigen en werd eerder getoond op de Bauma 2022.

Het Smart-PowerPack-systeem is een kleine power-on-demand unit voor het leveren van hydraulisch vermogen. De maximale hydraulische druk is 230 bar. De SPP S combineert een verscheidenheid aan technologieën, waardoor het in een reeks toepassingen kan worden gebruikt. Het systeem kan de aangesloten toepassing detecteren en zijn bedrijfsparameters en gebruikersinterface dienovereenkomstig aanpassen via een geïntegreerd lock en unlock mechanisme.

Efficiënt en stil

De SPP S is uitgerust met een elektronisch geregelde, druk-gebalanceerde hydraulische pomp, een enkele vermogensaansluiting en een geïntegreerde negatieve bypass-regelklep. Een gebruiksvriendelijk 7″ touchscreen geeft informatie over de huidige toepassing. De tankinhoud bedraagt 5 liter.

De SPP S beschikt over efficiënte componenten en heeft een laag geluidsniveau. Handig is dat de hydrauliek en elektronica in één connector zijn gecombineerd. De compacte unit beschikt over een CAN-bus en Bluetooth.

Power-on-demand

Andere technische kenmerken zijn een power-on-demand technologie en een borstelloze elektromotor voor een lange levensduur en onderhoudsvrije werking. Daarnaast beschikt de unit over een temperatuursensor voor bescherming tegen oververhitting. Handig is de detectie van de applicatie en activering van de juiste systeemparameters wanneer gekoppeld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven