Ga naar hoofdinhoud

Brugversterker voor krachtmetingen van kettingen

De brugversterker Dabu/I AD2T van Baumer biedt een fail-safe krachtmeet-versterker voor gebruik in industriële omgevingen. De versterker heeft een analoog signaalpad en zet mV/V signalen van brugschake-lingen om in een spanning- of stroomsignaal.

Afhankelijk van het type kan op de ingang van de versterker een 2 x ¼ brug of een volledige brug worden aangesloten. De Dabu/I AD2T heeft een bandbreedte van 1000 Hz en een goede signaal/ruisverhouding. Zijn brede tarraniveau van +/- 6 mV/V zorgt voor een veilige en eenvoudige imple-mentatie van de meetketen, zelfs onder moeilijke montageomstandigheden.

De tarrafunctie kan worden geactiveerd door een stuurimpuls en duurt slechts 5 ms. De versterker heeft een ingangssignaal variërend van 0,25-2 mV/V. De kleine, robuuste aluminium behuizing voldoet aan bescher-mingsklasse IP65. Omdat de versterker geen mechanische onderdelen heeft, is hij bestand tegen trillingen en geschikt voor gebruik in industriële toepassingen.

De elektromagnetische compatibiliteit van de Dabu/I AD2T is getest volgens EN 61000. De versterker is geschikt voor statische en cyclische metingen. Afhankelijk van de respectieve configuraties is de Dabu/I verkrijgbaar met verschillende versterkingsniveaus. Voor de volledige bruggen zijn versies beschikbaar met 0,25 mV/V, 0,50 mV/V, 1,00 mV/V en 2,00 mV/V. Voor 2 x ¼ bruggen zijn de opties 250 με, 350 με , 500 με, en 1000 με.

  • Website van Baumer
  • Baumer op AT-aandrijftechniek.nl
  • Meer producten van Baumer op Products4Engineers.nl

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven