Ga naar hoofdinhoud

Bron nieuwe directeur Schneider Electric

Paul Bron wordt per 1 oktober 2015 de nieuwe algemeen directeur Nederland van Schneider Electric (foto: Schneider Electric).

Paul Bron wordt per 1 oktober 2015 de nieuwe algemeen directeur Nederland van Schneider Electric. Hij neemt de taken over van Marcel Spijkers, die binnen Schneider Electric de functie VP Marketing Simplification heeft gekregen. Bron richt zich in de komende periode op het verder uitbreiden van de volledig geïntegreerde oplossingen voor energiemanagement, smart grids en smart cities.

Paul Bron is geen onbekende binnen Schneider Electric. Hij heeft twaalf jaar als EMEA General Manager voor APC gewerkt, dat in 2007 is overgenomen door Schneider Electric. Vanaf november 2012 heeft hij als vice-president gewerkt voor de IT-business unit van Schneider Electric in Nederland.

Bron heeft deze business unit getransformeerd naar een meer oplossings- en servicegerichte organisatie. Behalve voor het uitbreiden van de datacenter consultancydiensten is hij verantwoordelijk geweest voor het opzetten van strategische samenwerkingen met partners. Hiermee heeft Bron een aanzienlijke impuls gegeven aan de omzetgroei van de IT-afdeling van Schneider Electric. Hierdoor was hij de aangewezen kandidaat voor het opvolgen van Spijkers.

Nieuwe functie binnen Schneider Electric

Marcel Spijkers gaat zich toeleggen op het vereenvoudigen van de organisatie voor alle entiteiten van Schneider Electric wereldwijd (Landenorganisaties, Business Units en Global Functions). Als algemeen directeur in Nederland is hij 4,5 jaar lang verantwoordelijk geweest voor het realiseren van groeidoelstellingen en het verbeteren van de commerciële successen.

Spijkers heeft een sterke focus gehad op business development en het verbeteren van sales- en serviceactiviteiten. Zo heeft hij de projectenafdeling vormgegeven en services op de kaart gezet. Hierdoor is Schneider Electric van een productenorganisatie getransformeerd naar een concern dat totaaloplossingen biedt. Ook is hij betrokken geweest bij het opzetten van meerdere strategische partnerships.

In combinatie met zijn uitgebreide managementervaring is hem daarom gevraagd zijn carrière binnen het concern een internationale impuls te geven.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven