Ga naar hoofdinhoud

B&R levert nieuw portfolio producten voor OPC UA TSN

B&R is een van de eerste fabrikanten die een uitgebreid portfolio producten lanceert voor communicatie via het open, real-time OPC UA TSN protocol (foto: B&R)

B&R is een van de eerste fabrikanten die een uitgebreid portfolio producten lanceert voor communicatie via het open, real-time OPC UA TSN protocol. Dat gebeurde op de SPS in Neurenberg. Met high-performance X20 PLC’s, buscontrollers, industriële PC’s en een TSN-machine-switch, maakt B&R een volledig gestandaardiseerd netwerk voor modulaire, adaptieve machines mogelijk. Economische productie in ‘batch-size-one’ is nu mogelijk.

Met een gestandaardiseerd OPC UA TSN-netwerk is de tijd dat OEM’ers een reeks machinevarianten met verschillende besturings- en bussystemen moesten aanbieden, voorbij. Van een veelvoud aan interfaces blijft er slechts één over – een interface die gestandaardiseerde gegevens uitwisselt tussen alle knooppunten in het netwerk. Het ontwikkelen en het bedienen van machines en installaties wordt aanzienlijk eenvoudiger.

Meer ruimte voor innovatie

Het configureren van OPC UA TSN-apparatuur en het netwerk zelf, evenals het toekennen van toegangsrechten, gebeurt allemaal in B&R’s Automation Studio engineering software. Hierdoor kan de configuratie niet alleen automatisch worden uitgevoerd, de kant-en-klare softwareblokken minimaliseren ook het programmeren dat nodig is bij de ontwikkeling van modulaire machines.

Het koppelen van regelaars, controllers en andere apparatuur van verschillende fabrikanten is mogelijk zonder extra overhead. In plaats van code te schrijven, hoeft de engineer alleen nog maar een paar parameters in te stellen.

Tot 18x sneller

De OPC UA TSN netwerken zijn aan te sluiten met het ‘plug-and-produce’ principe, eenvoudig te configureren en te beheren. Netwerkstations communiceren tot 18 keer sneller dan met elk eerder beschikbaar protocol. Samen met de nieuwe B&R-producten opent dit nieuwe mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld gesynchroniseerde motion- en besturingstoepassingen.

De fusie van IT en OT

OPC UA maakt een naadloze, transparante communicatie van de sensor naar de cloud mogelijk. De TSN-uitbreiding stelt het protocol in staat om IT en OT samen te voegen tot een verenigd netwerk, waarmee wordt voldaan aan een belangrijke eis van alle industriële IoT-toepassingen.

De technologie ondersteunt netwerken van tienduizenden knooppunten en profiteert van bandbreedte-uitbreidingen van de Ethernet-standaard. Zelfs grote hoeveelheden data – zoals die gebruikt worden voor intelligente conditiebewaking en predictief onderhoud – kunnen eenvoudig worden verwerkt.

In de onderstaande video leggen Nicoletta Ghironi (Corporate Communications B&R) en Stefan Bina (Product manager Industrial IoT Network Solutions) meer uit over het nieuwe portfolio producten van B&R, onlangs gelanceerd op de SPS in Neurenberg.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven