Ga naar hoofdinhoud

B&R introduceert nieuwe serie frequentieregelaars

De nieuwe Acopos-omvormerfamilie P86 van B&R omvat frequentieomvormers voor driefasen synchrone en asynchrone motoren met en zonder encoders. (foto: B&R)

De nieuwe Acoposinverter P86 omvormerfamilie van B&R omvat frequentieregelaars voor driefasen synchrone en asynchrone motoren met en zonder encoders. De omvormers bestrijken een vermogensbereik van 0,75 kW tot 75 kW en zijn geschikt voor toepassingen op het gebied van verpakkingstechniek, transporttechniek, materiaalverwerking en hijstoepassingen.

Met het P86-portfolio levert B&R omvormers die al voldoen aan de toekomstige norm volgens efficiëntieklassen (IE) van EN 61800-9-2. De aandrijvingen zijn eenvoudig te configureren en worden gekenmerkt door een hoge mate van flexibiliteit. Daarnaast is de nieuwe Acopos-omvormerfamilie uitgerust met de tweekanaals Safe Torque Off (STO) veiligheidsfunctie volgens SIL3 / PLe.

Nieuwe frequentieregelaars

De nieuwe frequentieregelaars zijn ontworpen voor dynamische toepassingen. Afhankelijk van de toepassing leveren ze gedurende twee seconden tot 220% van het nominale koppel. Asynchrone motoren (IE2, IE3), synchrone motoren en reluctantiemotoren kunnen worden aangestuurd in open en gesloten regelkringen. Een geïntegreerde Powerlink-interface, talrijke I/O, ingebouwde encoders en optionele interfacekaarten bieden maximale flexibiliteit in systeemontwerp.

Het Acoposinverter P86-portfolio is extreem robuust. De apparaten zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van toepassingen in veeleisende omgevingen. Ze zijn bestand tegen trillingen, schokken, stof en temperaturen tot 60 ° C en blijven tegelijkertijd consistent krachtig.

Uitgebreid portfolio

De nieuwe Acoposinverter P86 familie vormt een uitbreiding van het productportfolio frequentieomvormers van B&R. Samen met de modellen P66, P76 en P96 worden verschillende aandrijfprofielen voor driefasen asynchrone en synchrone motoren met een voedingsspanning van 200 V tot 600 V afgedekt.

Het prestatiespectrum van de producten varieert van 0,18 kW tot 200 kW. Door de schaalfuncties en de integratie in de B&R automatiseringsomgeving zijn de omvormers geschikt voor gebruik in kleine machinemodules tot complexe systemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven