Ga naar hoofdinhoud

B&R groeit stevig als smart factory specialist

Volgens Peter Gucher is B&R in 2020 één van de belangrijkste leveranciers van smart factories (foto: B&R)

Tijdens een persconferentie op de Hannover Messe 2016 had Peter Gucher, General Manager van deze Oostenrijkse automatiserings- en besturingsspecialist, goed nieuws. “In 2015 realiseerde B&R een concernomzet van circa 585 miljoen euro, hetgeen opnieuw een groei van circa 10 procent betekende ten opzichte van het jaar daarvoor.” Tevens introduceerde het bedrijf enkele interessante noviteiten, onder andere op het gebied van Industrie 4.0.

B&R heeft inmiddels 24 dochterondernemingen en circa 50 partners verdeeld over bijna 200 kantoren, actief in 75 landen. In 2015 realiseerde B&R een concernomzet van circa 585 miljoen euro, hetgeen opnieuw een groei van circa 10 procent betekende ten opzichte van het jaar daarvoor. Evenals de omzet groeide ook het personeelsbestand van B&R fors. Eind 2015 had B&R maar liefst 2.820 medewerkers in dienst, verdeeld over 25 kantoren in de wereld. 170 medewerkers meer dan in 2014. Inmiddels is er wereldwijd op circa 2,2 miljoen machines een ‘installed base’ van B&R besturings-, aandrijf- en/of visualiseringssystemen.

Voortdurende productinnovatie is de basis voor het succes. B&R investeert jaarlijks 15 procent van haar omzet in onderzoek en ontwikkeling. “In 2020 is B&R één van de belangrijkste leveranciers van smart factories,” benadrukt Peter Gucher. De markt vraagt om flexibilisering van de producties, terugdringing van de software- en datacomplexiteit en om globale bedrijfsprocessen. Met de ontwikkeling van de Automation PC 900, nieuwe Power Panels, reACTION Technology, machinebesturingen met robotintegratie, decentrale aandrijftechniek, CPU-redundantie en Scalability+ geeft B&R antwoord op voornoemde vragen uit de markt.

Mapp View

B&R mappVIEW_TopologyEvenals gebruikers van smartphones stellen ook operators hoge eisen aan de gebruikersinterface van de industriële machines en apparatuur waarmee ze dag in, dag uit werken. Inspelend op deze trend presenteert B&R daarom op de Hannover Messe 2016 mapp View. mapp View verbindt de wereld van de engineers met het wereldwijde web. Voortaan hebben programmeurs van industriële automatisering alle tools die nodig zijn om intuïtieve HMI (Human Machine Interface) applicaties te ontwikkelen binnen handbereik, zonder dat ze volleerd websiteontwikkelaar hoeven te zijn.

Nieuwe industriële transport technologie

Volgens B&R zijn de grenzen bereikt van conventionele transportbanden in de industrie. “Langzaam, niet nauwkeurig, veel onderhoud, niet flexibel en geen kleine batches,” aldus Stefan Schönegger, International Marketing Manager bij B&R. “Wij introduceren nu, in samenwerking met het Canadese ATS een nieuwe generatie industrieel transport gebaseerd op de techniek van lineaire motoren.”

B&R Next generation industrial transport technologyHet nieuwe systeem is ontwikkeld voor maximale uptime en lage kosten per product. Zo kunnen de productdragers eenvoudig uitgewisseld worden zonder de gehele track te demonteren. Ook is het nieuwe systeem realtime aan alle mogelijke servo-assystemen te koppelen zoals CNC- en robotsystemen, wat garant staat voor een hoge nauwkeurigheid en een hoge output. B&R’s nieuwe transport technology is gebaseerd op een gedecentraliseerde architectuur waarbij ook lange tracklengtes mogelijk zijn om aan elke machineopstelling te voldoen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven