Ga naar hoofdinhoud

BP en Schneider Electric werken samen aan koolstofarme energieoplossingen 

BP en Schneider gaan samenwerken (Foto: Pixabay)

Energiebedrijf BP heeft de handen ineen geslagen met Schneider Electric. Gezamenlijk tekenden zij een memorandum van overeenstemming (MoU) om klanten met een hoge uitstoot zoals vervoer en zware industrie te helpen koolstofarm te worden.

De complementaire vaardigheden van de samenwerkingspartners op het gebied van advies, ontwerp, bouw en exploitatie van koolstofarme energiesystemen worden ingezet om bedrijven te helpen hun CO2-doelstellingen sneller te behalen. Daarnaast doen BP en Schneider Electric onderzoek naar bedrijfsmodellen waarmee de klant kan besparen op complexiteit, risico en kapitaalinvesteringen rond decarbonisatie. Deze modellen berusten op exploitatie van de energiesystemen als dienst voor de klant.

Microgrid-platform

Schneider Electric levert expertise op het gebied van decarbonisatie en elektriciteit 4.0-technologieën om koolstofbesparende energiesystemen te ontwerpen en exploiteren. Hun microgrid-platform integreert hernieuwbare energie, betrouwbare back-upsystemen zoals batterijopslag, infrastructuur voor elektrische voertuigen en bijbehorende energiediensten voor de detailhandel.

Duurzame technologieën

BP brengt duurzame technologieën en bedrijven samen. Denk aan zonne-energie, windenergie, waterstof, biobrandstoffen en elektrische laadpalen, om innovatieve, koolstofvrije energieoplossingen op grote schaal aan te bieden. Hiermee helpt het bedrijf steden en grote ondernemingen hun CO2 uitstoot te verminderen.

BP en Schneider

BP en Schneider zullen samenwerken aan geïntegreerde oplossingen en technologieën die een antwoord bieden op de meest complexe energie-uitdagingen van vandaag en morgen, met als missie: toewerken naar een energieneutrale wereld voor iedereen. 

Onlangs ging Schneider Electric nog een samenwerking aan met Velux Groep om de CO2-neutraal belofte waar te kunnen maken:

Velux Groep versnelt CO2-neutraal belofte met partnerschap Schneider Electric

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven