Ga naar hoofdinhoud

Bosch Rexroth lanceert elektromechanische cilinders voor ‘heavy load’

De EMC-HP is een economische oplossing voor een reeks van verschillende zware toepassingen zoals persen, klinken, positioneren en testen (foto: Bosch Rexroth)

De elektromechanische cilinders (EMC’s) van Bosch Rexroth zijn nu ook verkrijgbaar in de vorm van de uiterst precieze, onderhoudsarme HighPower-versie EMC-HP. De nieuwe actuators zijn ontworpen voor zware belastingen tot 100 kN en zijn robuust, compact en onderhoudsarm.

Gebruikers profiteren, op basis van de planetaire schroefaandrijving, van een continu vermogen, ook onder zware omstandigheden. Dit komt door zowel de nieuwe oliebadsmering als de optionele waterkoeling direct op de schroef zelf. Net als bij de andere onderdelen van de EMC-familie wordt de engineeringtijd verkort door een volledig digitaal proces, vanaf selectie tot besteling.

Bouwgroottes elektromechanische cilinders

De nieuwe EMC-HP’s worden momenteel op de markt gebracht in drie bouwgroottes: 115, 130 en 160 (behuizingsdiameter) met beschermingsklasse IP54. Ze zijn geschikt voor een reeks verschillende zware toepassingen met slaglengtes tot 1.500 mm: van persen, omvormen en klinken tot spannen, positioneren en testen.

Regelnauwkeurigheid en dynamiek

Elke EMC-HP maakt gebruik van de beproefde planetaire schroefaandrijvingen (PLSA) van Bosch Rexroth om te kunnen voldoen aan extreem hoge normen op het gebied van regelnauwkeurigheid en dynamiek. Door een dynamisch draaggetal (Cdyn) van maximaal 189,5 kN kunnen zware lasten, in het kader van een energiezuinig proces, ook bij complexe bewegingsprofielen snel en nauwkeurig worden verplaatst – met axiale krachten tot 100 kN en bij snelheden tot 0,83 m/s.

Smeringsintervallen

Het robuuste en onderhoudsarme ontwerp van de planetaire schroefaandrijving heeft ook een positieve invloed op de smeringsintervallen. Daarnaast kunnen de afdichtingen indien nodig in slechts enkele stappen worden vervangen. Over het geheel genomen zal deze onderhoudsarme lineaire bewegingstechnologie van Bosch Rexroth bijdragen aan een hogere productiviteit en lagere totale kosten.

Engineeringsproces

Ook het engineeringsproces is eenvoudig: door de eenvoudige selectieprocedure, met behulp van de LinSelect e-tool en de daaropvolgende online configuratie inclusief aandrijving, kan de op maat gemaakte EMC-oplossing binnen enkele minuten worden afgerond en bestelklaar worden gemaakt. Talrijke opties, zoals lengte en bevestigingsmethode, maken een breed scala aan toepassingen mogelijk.

Voorgemonteerd

Met hun compacte afmetingen, lichte aluminium behuizing en eenkabeloplossingen, in aansluiting op de meeste drives, kunnen de EMC-HP’s snel en eenvoudig ter plaatse in bewerkingsmachines worden geïntegreerd. Om korte montagetijden te garanderen, levert Bosch Rexroth het complete systeem voorgemonteerd vanuit één hand – inclusief mechanica, aandrijving en besturing, alsmede wereldwijde service.

Ook interessant: Bosch Rexroth nieuwe Nevonex-partner

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven