Ga naar hoofdinhoud

Bosch Electrical Drives kiest voor Siemens

Bosch Electrical Drives, toeleverancier van elektrische componenten voor de auto-industrie, kiest voor de Siemens CAD/PDM/PLM-software (foto: Bosch)

Siemens rolt haar geïntegreerde CAD/PDM/PLM-software uit bij Bosch. De Siemens NX- en Teamcenter-software worden ingezet bij de Electrical Drives-divisie van Duitse auto-onderdelen fabrikant.

De geïntegreerde computer aided design (CAD), product datamanagement (PDM) en product lifecycle management (PLM) oplossingen van Siemens vervangen het huidige systeem van de Duitse automotive-leverancier Bosch binnen de Electrical Drives-divisie. Vanaf de zomer van 2016 zijn Siemens NX software en Teamcenter software het standaard ontwikkelplatform voor de wereldwijde activiteiten van de divisie. Bosch gebruikt al meerdere jaren CAD/PDM/PLM-software van Siemens binnen andere businessunits. Het besluit om uit te breiden naar de Electrical Drives-divisie is onderdeel van het strategisch plan om de verschillende tools te consolideren binnen één methodologie voor modelleren, ontwerp en samenwerking.

De keuze van Bosch voor Siemens sluit aan bij de doelstelling om de waardeketen van de Electric Drives-divisie te verbeteren met een modulair toolkit-concept. Dit vormt ook de basis voor de digitale samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen het productontwikkelingsproces. De toegenomen standaardisatie en nieuwe functionaliteiten helpen Bosch om specifieke schaaleffecten te realiseren. Het digitale end-to-end proces dat Bosch gebruikt, maakt snellere innovatie, versnelde time-to-market en bredere steun voor de Industrie 4.0-strategie (in Nederland bekend als Smart Industry) mogelijk. En dat levert voordelen op voor de in Stuttgart gevestigde automotive-leverancier.

Systems-driven product development

“Siemens PLM Software gelooft dat de steeds complexere producten die automotive-leveranciers momenteel aanbieden, vragen om een systeem gedreven benadering van productontwikkeling die systeemontwikkeling met geïntegreerde productdefinitie combineert”, zegt Urban August, Senior Vice President en Managing Director bij Siemens PLM Software in Duitsland. “Om systems-driven product development (SDPD) mogelijk te maken, biedt Siemens PLM Software een engineering-productlijn, een consistent kader voor mechatronische engineering, geavanceerde modellering en simulatie, een intuïtieve gebruikerservaring en een open PLM-omgeving.”

NX, Siemens’ geïntegreerde 3D computer-aided design, manufacturing en engineering analysis (CAD/CAM/CAE) oplossing, wordt gebruikt om een geïntegreerde productontwikkelomgeving te creëren. Daarnaast biedt het gebruik van Teamcenter, Siemens’ uitgebreide digitale lifecycle beheeroplossing, een snelle en eenvoudige manier om direct toegang te krijgen tot relevante informatie. Daardoor kan er sneller worden geëvalueerd en besloten. De oplossingen bieden een platform voor een breed scala aan ontwikkeltaken, van modules voor een ventilator tot koelvloeistofpompen voor koelsystemen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven