Ga naar hoofdinhoud

Bonfiglioli neemt O&K Antriebstechnik over

O&K Antriebstechnik is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van tandwielkasten voor grote vermogens en zware omgevingen (foto: O&K Antriebstechnik).

O&K Antriebstechnik, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van tandwielkasten voor zware machines en rupskranen, wordt overgenomen door Bonfiglioli. De huidige eigenaar Carraro Group behoudt een aandeel van 45% en neemt daarmee een strategische positie in in het partnerschap. Bonfiglioli breidt zijn assortiment producten uit terwijl Carraro blijft gericht op transmissiesystemen voor landbouwmachines en bouwmachines.

O&K Antriebstechnik ‑ gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van componenten (planetaire tandwielkasten) voor rupsvoertuigen, rupskranen, mijnbouw- en maritieme toepassingen – kan zich door het instappen van Bonfiglioli verder ontwikkelen.

In de overeenkomst is opgenomen dat partijen het recht hebben om op 30 september 2020 de resterende 45% van de aandelen op basis van een overeengekomen mechanismen voor de prijsbepaling kunnen kopen respectievelijk verkopen. De huidige transactie is nog afhankelijk van het verkrijgen van goedkeuring en zal op 30 december 2015 zijn beslag krijgen.

De verkoop van O&K en Bonfiglioli blijft in ons land gescheiden. O&K Antriebstechnik wordt in Nederland vertegenwoordigd door ADS Van Stigt in Gorinchem, Bonfiglioli door Elsto Drives & Controls in Voorhout.

O&K strategisch voor Bonfiglioli

In deze overeenkomst hebben de twee oudste Italiaanse industriefamilies in de mechanische sector elkaar gevonden. Bonfiglioli neemt 55% van de aandelen O&K Antriebstechnik over. Carraro behoudt een belang van 45 %  in de onderneming en behoudt een strategische rol als belangrijke partner in de levering van specifieke componenten.

Vanuit het perspectief van de Bonfiglioli betekent de overname een uitbreiding van het assortiment met componenten voor toepassingen van hogere vermogens. De Carraro Groep kan zich nu sterker richten op de ontwikkeling van innovatieve producten, met name tandwielkasten, voor landbouw- en bouwmachines.

Voor Bonfiglioli is dit de tweede belangrijke overeenkomst die tussen de groep en een groot Italiaans bedrijf in slechts een jaar tijd. In 2014 kondigde het bedrijf de overname aan van de productlijnen aan te kondigen van een ander Italiaanse bedrijf (Comer) dat is gespecialiseerd in elektromobiliteit. Met het partnerschap wil Bonfiglioli uitbreiden met componenten voor high-performance machines, zoals voor civiele techniek, bouw, mijnbouw, maritieme toepassingen, zeehavens en luchthavens.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven