Ga naar hoofdinhoud

BLDC-motor voor chirurgie

Portescap introduceert een borstelloze gelijkstroommotor (BLDC) motor voor grote orthopedische handgereedschappen. Deze nieuwe 12 mm minimotor (31,5 mm diameter) is leverbaar in 9,6 V, 12 V en 14,4 V uitvoering met gecanuleerde en niet-gecanuleerde opties. De motoren kunnen piekkoppels leveren tot 1,720 mNm in een compacte behuizing.

De aandrijvingen zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals orthopedische boren, reciprocerende zagen, oscillerende zagen, sagittale zagen en ruimers. Daarnaast kunnen type 12 motoren ook worden gebruikt in robotchirurgische toepassingen, chirurgische schroevendraaiers en exoskeletten.

Reinigbare BLDC

Portescap’s borstelloze DC miniatuurmotoren voor chirurgische handgereedschappen zijn ontworpen en vervaardigd met behulp van een proces waarbij statorwindingen en elektronica worden ingekapseld en beschermd tegen ruwe omgevingen, zoals autoclaven en vaatwassers, die bij deze toepassingen worden gebruikt. Daarnaast isoleert Portescap de wikkelingen volgens de medische veiligheidseisen voor hoogspanningsbescherming, verplicht voor aangedreven chirurgisch handgereedschap.

Op aanvraag kunnen de aandrijfsystemen worden gekoppeld met autoclaafbare reductoren met verschillende overbrengingsverhoudingen, autoclaafbare encoders en autoclaafbare besturingen om aan de toepassingsbehoeften te voldoen. Deze aandrijvingen worden geleverd in verschillende varianten om tegemoet te komen aan de uiteenlopende betrouwbaarheidseisen van de klant. Portescap motoren worden geproduceerd in een ISO/OSHA gecertificeerde fabriek en zijn conform RoHS.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven