Ga naar hoofdinhoud

Biesheuvel Techniek neemt Stamhuis Lineairtechniek over

Stamhuis Lineairtechniek is gespecialiseerd in lineaire transport- en bewegingssystemen

Met de integratie van Stamhuis Lineairtechniek in Twello (Gelderland) voegt Biesheuvel Techniek een nieuwe business unit toe aan zijn portfolio: de business unit Lineairtechniek. Eerder creëerde Biesheuvel Techniek (BT) business units voor onder ander motion control, tooling, safe & sure en services. Deze voegen specialistische kennis en kunde toe aan het groeiende, landdekkende netwerk van – vandaag dertig – generieke vestigingen. Daardoor kan Biesheuvel Techniek klanten beter en completer ontzorgen met meer up-time services – en partner zijn in product- en creatieprocessen.

Stamhuis Lineairtechniek is als distributeur en constructeur/technisch partner gespecialiseerd in lineaire transport- en bewegingssystemen. Dat is een groeimarkt: om haar concurrentiepositie ten opzichte van lagelonenlanden te verbeteren zet de Europese maakindustrie momenteel zwaar in op ‘slimme’ automatisering met behulp van ICT – een trend die Industrie 4.0 of Smart Industry genoemd wordt. Klantspecifieke lineaire transport- en bewegingssystemen spelen daar een belangrijke rol in.

Win-win voor Biesheuvel en Stamhuis

Hetzelfde geldt voor aandrijftechniek/besturingssystemen, motion control automation. Onderzoek vanuit Biesheuvel laat zien dat er een toenemende behoefte is om voor mechanica én mechatronica met één distributor te werken. Biesheuvel Techniek haalde daarom kennis en expertise op dat (mechatronische) gebied in huis door de recentelijke overnames van MCA in Varsseveld en Molenberg Aandrijftechniek in Hoogeveen. Deze kregen op hun beurt toegang krijgt tot Biesheuvel’s grote, Nederland dekkende klantenbestand in de OEM- maakindustrie en Onderhoudssector.

“Een win-win’, zegt Meino Noordenbos, algemeen directeur van Biesheuvel Techniek. “MCA vormt het hart van onze business unit motion control automation, met Molenberg Aandrijftechniek als extensie. Met vestigingen op de as Eindhoven – en in West-Nederland zijn we bezig.”

Multi-specialist in mechatronica

Stamhuis Lineairtechniek sluit hierbij goed aan. Het bedrijf acteert met lineaire transport- en lineaire systemen tussen regelaars, motoren/reductoren en aandrijvingen met lagers, koppelingen, riemen en kettingen. Noordenbos: “Biesheuvel Techniek, inclusief MCA, miste ‘lineair’. Alexander en Helga Stamhuis presteerden het een succesvol lineairtechniek specialist te formeren – met een perfect technisch adviserend team dat een sterke band heeft met klanten en leveranciers in vooral de OEM Markt.”

Alexander Stamhuis: “Als specialistische business unit Lineairtechniek kunnen wij via het BT-netwerk meer landelijke klanten bedienen – en via BT-moeder IPH gaan we diepere relaties met A-merk leveranciers ontwikkelen. Zo kunnen wij onze Stamhuis-klanten nog beter en nog completer ontzorgen”, meldt hij. De integratie Biesheuvel Techniek – Stamhuis is een volgende stap richting ‘multi-specialist’, ofwel totaalleverancier van elektrische en mechanische aandrijftechniek.”

De overname heeft geen personele consequenties en de naam Stamhuis Lineairtechniek blijft bestaan.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven