Ga naar hoofdinhoud

Biesheuvel Techniek maakt nu cilinders en besturingskasten

Seriematige fabricage van klant specifieke pneumatische cilinders door Biesheuvel Techniek Cuijk (foto: Biesheuvel Techniek)

Biesheuvel Techniek stapt in engineering en productie van speciale pneumatiek cilinders en besturingskasten. Met de overname eind vorig jaar van Doedijns’ pneumatiek productieafdeling in Cuijk verbreedt Biesheuvel Techniek haar functie in de Pneumatiek Distributie. De uitbreiding omvat met name het bieden van oplossingen en services op het gebied van pneumatiek ten behoeve van de maakindustrie, de offshore, olie & gas en maritieme industrie. “Naast het leveren van standaard pneumatiek componenten kunnen we nu zelf ook speciale en klantspecifieke pneumatiekcilinders en besturingskasten produceren”, aldus Hans van Oss, branchemanager van Biesheuvel Techniek in Cuijk.

Dit sluit geheel aan bij de huidige Multi-Specialist filosofie van Biesheuvel Techniek om meer adviserend op te treden naar klanten toe; dus niet alleen het leveren van een breed assortiment van hoogwaardige technische producten, wat men altijd al deed, maar ook het bieden van services en technische oplossingen. Denk hierbij aan advies over energiebesparingen, persluchtlekkage metingen en reparaties, en revisie en onderhoud aan onder andere dak- en gevelventilatiesystemen. Maar ook retrofitten, adviseren en toepassen van de vele innovatieve producten die jaarlijks op de pneumatiek markt verschijnen.

Groeimarkt in revisie en onderhoud

“Het omzetaandeel in onderhoud en revisie nam de laatste jaren al behoorlijk toe en deze groei zet zich nu versterkt door”, aldus Hans van Oss. “Omdat wij product specifieke kennis bezitten op pneumatiek gebied bieden wij bijvoorbeeld ook revisie en onderhoud aan op bestaande installaties die niet door ons zijn gebouwd. Mochten bepaalde merken onderdelen, zoals pneumatische cilinders en dergelijke, niet meer verkrijgbaar zijn in de markt, dan kunnen wij deze in onze eigen productie nieuw vervaardigen, met dezelfde, of verbeterde eigenschappen”.

Nieuwbouw pneumatische installaties

Rob Rothof, werkvoorbereider, vult aan: “Wat nieuwbouw betreft kunnen we nu het hele projectmanagement aanbieden: vanaf ontwerp, engineering en productie, tot en met installatie, inbedrijfsstelling, aftersalesservice en onderhoud van de pneumatische installatie. Het bijzondere hieraan is dat pneumatische cilinders geheel op klantspecificaties in ons eigen bedrijf in Cuijk worden vervaardigd. Zelfs de besturingskasten en controlepanelen worden in onze eigen techniekafdeling geproduceerd”.

Multi-Specialist

Biesheuvel Techniek profileert zich vanuit de gedachte, hoe kunnen we de klant beter, sneller, efficiënter, goedkoper laten produceren. Advies, maatwerk oplossingen, leveren van producten en Services op Industrial Automation, Lineair Motion, Electrische en Mechanische aandrijvingen, Flow & Sealing, Tooling & Verspaning, Safety, gereedschappen, lastechniek, bevestiging- & montagetechniek en reiniging maken Biesheuvel Techniek meer dan een technische groothandel.

Zowel enkelstuks alsook series

“Met de engineerings- en productiemogelijkheden op pneumatisch gebied, die wij hier in Cuijk hebben, zijn we als Biesheuvel Techniek nog beter in staat aan te sluiten bij wat de markt van ons verlangt: oplossingen en advies bieden, op het gebied van complete pneumatische installaties in enkelstuks, maar ook in series, van zowel nieuwbouw alsook revisie en onderhoud,”, aldus een enthousiaste Hans van Oss. “Ons team is er klaar voor!”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven