Ga naar hoofdinhoud

Bewakingsmodule met geïntegreerde simulatiemodi

Met de nieuwe netwerkmeet- en bewakingsmodule GMP 232 integreert Bachmann Electronic bewakings- en beschermfuncties in de ‘klassieke’ besturingstaken van een gedistribueerde energie-opwekkingsinstallatie. Door omgevingsfactoren is de beschikbaarheid van stroom uit hernieuwbare energiebronnen niet te vergelijken met een grote elektriciteitscentrale.

Door hun stijgende aandeel kunnen deze kleine elektriciteitscentrales actief bijdragen aan de stabilisatie van het net en beschermopdrachten onafhankelijk van elkaar overnemen. De nieuwe ‘Grid Measurement and Protection’-module GMP232 neemt direct aan de rail de parameters van de kleine elektriciteitscentrale en analyseert ze.

Samen met andere parameters van de installatie kan zo de installatie tijdens een stroomstoring in overeenstemming met de vastgelegde Grid Codes worden gehouden en een stabiele werking worden gegarandeerd. Door de integratie in het SolutionCenter is werken met de GMP232 tijd- en kostenbesparend. Bevindt het apparaat zich in de configuratiemodus, dan zijn de bedrijfparameters eenvoudig te wijzigen. Ook het monitoren voor hardware modules werd voor de GMP232 omvangrijker in functie en uiterlijk.

Foutgebeurtenissen worden vastgelegd met de exacte tijdcode en voor analyse van de gegevens op drie verschillende manieren weergegeven. Door geïntegreerde simulatiemodi zijn programma’s vooraf te testen. En natuurlijk kan de GMP232 ook in een bewaking op afstand worden geïntegreerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven