Ga naar hoofdinhoud

Beveiligingsmodule voor aandrijvingen

Met nieuwe beveiligingsmodules voor de bewaking van aandrijvingen heeft Kübler (vertegenwoordigd door Duranmatic) extra componenten op het gebied van functionele veiligheid gerealiseerd. Dankzij de modulaire bouw kan iedere gebruiker de juiste oplossing kiezen voor een veilige beweging in snelheid en/of positie (volgens DIN EN 61800).

De module kan worden uitgebreid van eenvoudig hogesnelheid relais tot een volledige beveiliging. De apparaten zijn volledig programmeerbaar voor een veilige toepassing met lichtgordijnen, deurbewaking, nood-stop/uit-knop, twee handen bediening en aandrijfgerelateerde veiligheidsfuncties.

De beveiligingsmodule is er in verschillende versies:

  • Safety MS1: snelheid, één as
  • Safety MSP1: snelheid en positie, één as
  • Safety MS2: snelheid, twee assen
  • Safety MSP2: snelheid en positie, twee assen.

Er zijn ook diverse busmodules beschikbaar, zoals CANopen of Profibus. Het gaat daarbij om controlemodules die de functionaliteit van een compleet veilige aandrijfregelaar hebben gerealiseerd en zelfs in combinatie met encoders een bouwmonstertest hebben. De grafische programmering via symbolen functioneert gemakkelijk; ook de parameterisering is heel eenvoudig. Het apparaat kan in de montage of in het veld worden geïnstalleerd, zonder eventuele aanpassingen van de software.

Bij een veilig systeem hoort ook valideren. De beveiligingsmodule levert een afdruk van een validatierapport, die wordt gezien, afgevinkt en ondertekend.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven