Ga naar hoofdinhoud

Betrouwbare onderbrekingsvrije voeding voor AC-belastingen

Online-AC-UPS voor de montagerail (foto: Phoenix Contact)

De nieuwe, op rail te monteren onderbrekingsvrije voeding van de productfamilie QUINT van Phoenix Contact voorziet AC-belastingen op betrouwbare wijze van stroom. Door de online-topologie VFI-SS-111 realiseert de voeding een naadloze overschakeling en levert deze een zuivere sinuscurve bij zowel net- als accubedrijf.

De onderbrekingsvrije voeding AC-UPS heeft een vermogen van 1 kVA en is met verschillende UPS-BAT-energiebuffers te combineren. Door de IQ-Technology is een optimale benutting en een preventieve bewaking van de energiebuffer mogelijk: de onderbrekingsvrije voeding geeft op elk moment informatie over de laadtoestand, de resterende gebruikstijd en de levensduur van het accumoduul. Dit verhoogt de beschikbaarheid van de installatie.

Opstarten vanuit de energiebuffer

Dankzij de geïntegreerde USB-interface is het mogelijk om bijvoorbeeld industriële pc’s op de voeding aan te sluiten en eenvoudig af te schakelen. Het opstarten is met de koudestartfunctie BAT-START zonder netspanning vanuit de energiebuffer mogelijk. Bovendien is de UPS ten behoeve van redundantie en vermogenstoename parallel te schakelen. Door het instellen van verschillende uitgangsspanningen en een automatische spanningsherkenning is een wereldwijde toepassing mogelijk. Daarnaast zorgt het brede temperatuurbereik van -25 °C tot +60 °C voor een hoge toepassingsflexibiliteit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven