Ga naar hoofdinhoud

Betere monitoring machinepark met National Instruments

NI InsightCM biedt veel ‘out-of-the-box’ functionaliteiten voor bedrijven die zich bezig houden met de monitoring en bewaking van roterende machines, zoals turbines, walsrollen en pompen (foto: Siemens)

National Instruments (NI) kondigt een uitgebreidere versie aan van haar NI InsightCM bedrijfssoftware. Dit is een verbeterde online oplossing voor het monitoren van het gehele machinepark en het voldoen aan onderhoudseisen.

Deze oplossing ondersteunt bedrijven bij het verkrijgen van inzicht in de gezondheid van haar machinepark om zodoende machine-onderhoud en gebruik te optimaliseren. NI ontwikkelde deze nieuwe versie van NI InsightCM Enterprise op basis van haar meer dan 30 jaar lange ervaring in testen en meten, en als een actieve voorstander van de Industrial Internet of Things (IIoT) technologie.

Het betreft een end-to-end software-oplossing die tegemoet komt aan een aantal belangrijke uitdagingen in asset monitoring. De hoeveelheid sensoren, de vereiste meetsnelheid en het grote aantal te bewaken machines zorgen voor een Big Analoog Dataprobleem. De NI IIoT-technologieplatformen, waaronder NI InsightCM, DIAdem en CompactRIO bieden oplossingen voor gedistribueerde metingen, dataverwerking bij de node, analyses en een open communicatiestructuur en datamanagement. Deze eigenschappen helpen het ‘Big Analog Data’ probleem op te lossen door tijdig informatie te leveren in plaats van het doorgeven van overbodig grote hoeveelheden ongefilterde, ruwe data aan de experts.

Machine monitoring platform

“NI InsightCM biedt veel ‘out-of-the-box’ functionaliteiten voor bedrijven die zich bezig houden met de monitoring en bewaking van roterende machines, zoals turbines, walsrollen en pompen. Wij vinden het prachtig dat de software standaard vele databronnen ondersteunt, zoals versnellingsopnemers, thermokoppels en Modbus met daarnaast nog uitgebreide analyse- en weergavemogelijkheden. En, als leverancier van monitorsystemen, waarderen we vooral de uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en het gebruik van open bestandsformaten. Vraagt de klant om een unieke eigenschap, kunnen we NI InsightCM direct modificeren. De combinatie van uitgebreide functionaliteiten en de eenvoudige open configureerbaarheid maken van NI InsightCM het ideale machine monitoringplatform,” aldus Jim Campbell, president of Viewpoint Systems, Inc.

Deze online bedrijfsbrede machinebewakings is ideaal voor een verscheidenheid aan industrieën, zoals olie, gas, elektriciteitsopwekking, scheepsvaart en industriële productie. Bedrijven die de kosten van onderhoud moeten reduceren, hun uptime van de machine moeten optimaliseren en hun machineprestaties moeten verbeteren, hebben veel baat bij NI InsightCM.

Volledig toegankelijk

Belangrijkste voordelen zijn dat bedrijven beter inzicht en rapportages krijgen over meer machines met hetzelfde aantal onderhoudsmedewerkers en –specialisten. Ook worden meerdere meetmiddelen in één gecombineerd. Denk hierbij aan trilling- en temperatuurmetingen met motorstroom signature metingen (MCSA) binnen dezelfde bedrijfssoftware. Bovendien is het volledig toegankelijkheid. Als bedrijf zijnde is er toegang tot alle data en koppel met third-party enterprise softwarepakketten, waaronder CMMS’s, SCADA, databases en prognose tools.

Ook is alles schaalbaar. Start met de meest kritische machines en schaal in de loop van de tijd op naar de ondersteunende activa met NI InsightCM Server als het machinepark groeit. Ook de flexibiliteit behoort tot een van de voordelen. Men kan gebruik maken van de nieuwe NI InsightCM Software Development Kit  om koppelingen met third-party hardware te realiseren, bedrijfseigen analyses in te voegen of een van de meer dan 100 I/O modulen die voor het CompactRIO hardware platform beschikbaar toe te passen. Door gebruik te maken van een open technologie platform, kan NI InsightCM kan zich aanpassen aan hoe men het bedrijf runt in plaats van andersom.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven