Ga naar hoofdinhoud

Besturingssysteem

Yokogawa introduceert een uitgebreide versie van het geïntegreerde productie-besturingssysteem Centum VP. De nieuwste versie ondersteunt het gebruik van het redundante Unified Gateway Station (UGS).

Dit station fungeert als interface tussen Centum VP en andere besturings-systemen. Daarnaast wordt nu ook een alarmmonitoringfunctie geboden, waarmee alarminformatie van andere besturingssystemen op de HMI (human machine interface) van Centum VP kan worden getoond. Met de ondersteuning voor de redundante UGS kan nu een betrouwbaar systeem worden gerealiseerd, zonder dat daarvoor speciale software is vereist; eenvoudig programmeerwerk is voldoende.

Door de nieuwe alarmmonitoringfunctie kunnen nu naast procesalarmen van het hoofdproces, ook alarmmeldingen van andere besturingssystemen worden getoond op de Centum VP HMI. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een OPC-A&E server. OPC (Object Linking & Embedding for Process Control) is een standaard specificatie voor de aansluiting van meetinstrumentatie en besturingssystemen.

De sub-specificatie OPC-A&E wordt gebruikt voor alarmmeldingen en events. Het redundante UGS is geschikt voor procesbesturing en -monitoring in industriesectoren, zoals de olie- en gas-, petrochemische, chemische, energie-, papier-, farmaceutische, voedingsmiddelen-, staal- en water- en afvalwaterindustrie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven