Ga naar hoofdinhoud

Besturingspanelen ontwerpen en bouwen zonder stress, hoe dan? (+video)

Met Siemens Control Panel Design software in de TIA Selection Tool is het voortaan mogelijk om het gehele elektrotechnische ontwerp te dimensioneren en te realiseren

Voortdurend wijzigende eisen, maar ook veranderende technologie en exportrichtlijnen zijn bekende uitdagingen voor elke machine- en paneelbouwer. Een steeds hogere reactiesnelheid is de blijvende trend en procesoptimalisatie een vereiste. Daarom is de tijd van zaken rondom een elektrotechnisch ontwerp handmatig bijhouden in een ‘excel sheet’ nu echt voorbij.

De tijd en stress die dat kost en de kans op fouten die zo’n werkwijze met zich meebrengt, past niet meer in een wereld die steeds sneller verandert en meer digitaal wordt. Want welke machine- of paneelbouwer wil nu niet met één druk op de knop de juiste schakel- en beveiligingsapparatuur voor diens elektromotor of belasting kunnen selecteren, inclusief benodigde kabeldiameters en kortsluitberekeningen?

Eenvoudig, accuraat en snel

Met Siemens Control Panel Design software in de TIA Selection Tool is het voortaan mogelijk om het gehele elektrotechnische ontwerp te dimensioneren en te realiseren. Dat betekent eenvoudig, accuraat en snel ontwerpen conform de Europese IEC- en Noord-Amerikaanse UL-richtlijnen. Dankzij het volledig digitaliseren van elektrotechnische engineering wordt dit eenvoudiger, efficiënter en flexibeler.

Dimensioneren bekabeling

Control Panel Design in de TIA Selection Tool vereenvoudigt bijvoorbeeld het ontwerp van motorstarters/softstarters waarop de IEC- en UL-richtlijnen van toepassing zijn. Daarnaast biedt de tool ondersteuning in het dimensioneren van de bekabeling voor een toepassing en biedt de tool de mogelijkheid belangrijke kortsluitberekeningen uit te voeren met één druk op de knop.

Siemens Control Panel Design software TIA Selection Tool
Siemens Control Panel Design software in de TIA Selection Tool betekent minder stress

Conform de richtlijnen

Een andere functie is de mogelijkheid van het toekennen van referentieaanduidingen conform de belangrijkste richtlijnen in de industrie, zoals UL508, NFPA79, NEC, IEC-60204-1 en IEC-81346. Ook biedt de tool creatieve functies ten behoeve van het genereren van de schakelschema’s voor EPLAN en het vervaardigen van projectdocumentatie.

Groter concurrentievermogen

Control Panel Design is onderdeel van Siemens’ Integrated Control Panels (ICP). Op basis van knowhow, tools en productdata voor het digitaal ontwerp worden machine- en paneelbouwers effectief geholpen met hun bedrijfsvoering en wordt een groter concurrentievermogen gerealiseerd.

Siemens Industry Day

Op 19 mei 2022 zal de Siemens Industry Day weer plaatsvinden. Op deze themadag wordt voor paneelbouwers en hardware-engineers essentiële informatie gegeven over actuele thema’s binnen geldende IEC- en UL-normeringen en is er ruime gelegenheid voor onderlinge kennisuitwisseling. Daarnaast vinden demonstraties van de Control Panel Design tool plaats.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven