Ga naar hoofdinhoud

Besturingskabels voor offshore toepassingen

Besturingskabels voor de offshore moeten aan speciale eisen voldoen (foto: Hradill)

De offshore industrie vraagt om speciale producten. Ook besturingskabels moeten op open zee voldoen aan de strengste eisen. Hradil Spezialkabel biedt de nieuwe HB44 offshore besturingskabels aan in een breed scala van configuraties.

Hradil Spezialkabel biedt de nieuwe HB44 offshore besturingskabels aan in een breed scala van configuraties van 3 x 1,5 mm2 tot 36 x 1,5 mm2. Aangepaste configuraties zoals 2 x 2 x 0,75 mm2 zijn op aanvraag beschikbaar. Het vlamvertragende, halogeenvrije en niet-hygroscopische materiaal is onder druk in de kabel geëxtrudeerd.

De HB44 offshore besturingskabels zijn geschikt voor toepassingen met extreem hoge eisen aan explosieveiligheid, zoals de petrochemische industrie of maritieme toepassingen, met name de offshore sector. De nieuwe kabels voldoen aan IEC 60079-14:2014, die in bijlage E.1 stelt dat het transport van brandbare gassen door de kabel moet worden voorkomen. Het veelgebruikte micaband, dat doorgaans wordt gebruikt als isolator, biedt weliswaar een effectieve bescherming tegen hoge temperaturen maar kan dit transport niet voorkomen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven