Ga naar hoofdinhoud

Besturings- en beveiligingscomponenten

Bij productieautomati-seringstoepassingen is een veilige en betrouwbare werking van de motor bepalend voor de productiviteit en daarmee voor economisch succes. Met de nieuwe generatie modulaire motorbesturings- en beveiligingscomponenten speelt ABB hierop in.

De componenten zijn geschikt voor een groot aantal applicaties tot 18,5 kW / 400 V. Door de gestandaardiseerde, 45 mm brede behuizing is de nieuwe productfamilie gemakkelijk te integreren in applicaties. De toegepaste kleurcodering zorgt bovendien voor een vereenvoudigd componentenbeheer. Dankzij een grote variëteit aan accessoires, die ook voor andere componentenseries van ABB kunnen worden ingezet, zorgt het systeem daarnaast voor een eenvoudigere planning en lagere kosten.

Elektronische apparatuur, zoals de modulaire motorbesturings- en beveiligingscomponenten, zijn betrouwbaarder dan bestaande mechanische systemen. Daarnaast omvat de nieuwe range een innovatieve starteroplossing dat een lagere weerstand per fase combineert met een geringere thermische belasting, minder energieverbruik en een gewicht dat eenderde is van vergelijkbare mechanische oplossingen. Daarmee wordt niet alleen een bijdrage geleverd aan het milieu maar wordt ook bespaard op energiekosten.

De serie schakelaars is voorzien van een geïntegreerde wissel-/gelijkspanningspoel waardoor voor een breed bereik aan wissel- en gelijkspanningen kan worden volstaan met slechts één schakelaar. Een verhoogde flexibiliteit en een drastische vermindering van de engineeringrisico’s zijn hiervan het gevolg. De componenten zijn vervaardigd van recyclebare grondstoffen en dragen ook door een verbeterde energie-efficiency over de volle breedte van het programma bij aan vermindering van de milieubelasting.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven