Ga naar hoofdinhoud

Besturingen en positieregelaars

KSB heeft een nieuwe generatie multifunctionele afsluiterbesturingen en positieregelaars voor pneumatische kwart slag en lineaire aandrijvingen geïntroduceerd. De werking van de nieuwe Amtronic en Smartronic strekken zich uit van het open/dicht-schakelen van een pneumatisch bediende afsluiter met signalering van de eindposities tot een regelende bediening, die onafhankelijk van een besturing kan functioneren. Daarmee wordt gebruikers een compleet pakket geboden, bestaande uit een afsluiter, aandrijving en intelligente besturing of positieregelaar. Een VDI/VDE-aansluiting tussen de positieregelaar en de aandrijving maakt de directe montage op de eigen kwart slag aandrijvingen uit de series Actair en Dynactair mogelijk.

Deze eenvoudige en kostenbesparende oplossing maakt montage, beugels en externe pneumatische leidingen overbodig. Bovendien worden mogelijke montagefouten en het risico van ongewenst drukverlies voorkomen. Het stuurventiel, de elektronische besturings- en regelkaarten en de elektrische aansluitingen bevinden zich in gescheiden compartimenten, waardoor elk van deze functies bij de inbedrijfname en bij onderhoudswerkzaamheden is beschermd.

De ruimtelijke scheiding en de behuizing van polycarbonaat garanderen een hoge mate van robuustheid en betrouwbaarheid. De handmatige bediening van het stuurventiel en de instelling van de bedieningstijden zijn van buitenaf mogelijk. De intelligente besturingen en positieregelaars zijn veelzijdig en flexibel toepasbaar.

Uitvoeringsdetails:

  • intelligente besturingsregelaar met gebruikersvriendelijke grafische interface of via HART-protocol vrij programmeerbaar
  • compatibiliteit met Profibus DP of AS-i veldbussen
  • autokalibratie van de positieregelaar
  • grote keuze aan micro- of naderingschakelaars
  • intrinsiek veilige uitvoering volgens ATEX II 1 G.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven