Ga naar hoofdinhoud

Besturing voor draai- en freesmachines

 Met de Sinumerik 808D besturing biedt Siemens Drive Technologies een CNC-instapmodel voor draai- en freesmachines met maximaal drie assen en één spindel. De compacte en robuust uitgevoerde panel besturing kenmerkt zich door een eenvoudige inbedrijfstelling en is voorzien van alle benodigde interfaces, inclusief PLC in- en uitgangen. Ze is via een USB-poort aan te sluiten en uitgerust met ergonomische override-draaischakelaars. De USB-aansluiting aan de voorzijde biedt de mogelijkheid om onderdelenprogramma’s en gereedschapsdata over te zetten.

De bedieningsinterface Sinumerik Operate Basic beschikt over de Sinumerik startGuide, een dialoog-gebaseerde assistent die de gebruiker stap voor stap door het inbedrijfnameproces van de machine leidt. Zo zijn met behulp van zogeheten ‘startupAssistants’ zowel prototypen als seriemachines eenvoudig in gebruik te nemen. De ‘operationAssistant’ ondersteunt de gebruiker stap voor stap bij het configureren en programmeren van de machine.

De Sinumerik Operate Basic is duidelijk verwant aan de bedieningsfilosofie van het grotere Sinumerik Operate-systeem. Dat geldt zowel voor de menustructuur als voor de programmering. Verder ondersteunt de bedieningsinterface de online taalomschakeling. Het CNC-toetsenbord is beschikbaar met een Engelse of Chinese karakterset en voorzien van microtoetsen voor een snelle bediening.

Technische specificaties
De Sinumerik 808D rekent met 80-bit-NanoFP nauwkeurigheid om interne afrondingsfouten te vermijden. Daarnaast voorziet hij in het intelligente technologiepakket Mdynamics waarmee zowel de productiviteit als de oppervlaktekwaliteit zijn te verbeteren.

De besturing is te gebruiken in combinatie met het softwarepakket Sinumerik 808D on PC, dat de machine-handling verder vereenvoudigt. Bij gebruik als praktische trainingssoftware zijn de werkstukken offline te programmeren en te simuleren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven