Ga naar hoofdinhoud

Berekeningssoftware

De Schaeffler Groep stelt een gratis berekeningstool op internet ter beschikking om aangedreven lineaireenheden en meerassige positioneersystemen online te kunnen berekenen.

Gebaseerd op de door de Schaeffler Groep ontwikkelde lagerberekeningssoftware Bearinx kan met ’Bearinx-online Easy Linearsystem’ de levensduur en statische veiligheid van deze lineairsystemen worden bepaald. Daarbij wordt rekening gehouden met productspecifieke invloedsfactoren, zoals onderlinge beïnvloeding van aan elkaar gekoppelde bewegingsassen; massakrachten ten gevolge van versnellingen van sledes; en vervorming van vooraf gedefinieerde punten in het systeem.

Een overzichtelijk menu maakt dat alle gegevens eenvoudig kunnen worden ingevuld. Door voorgeconfigureerde één-, twee- of drie-assige systemen kan snel de gewenste opstelling worden bepaald. Zo wordt aan klanten een direct bruikbare ondersteuning geboden als aanvulling op het persoonlijke advies door de Schaeffler Ingenieursdienst, die uiteraard onverkort beschikbaar blijft. Gebruikers moeten kunnen reageren op steeds kortere ontwikkelingstijden en productcycli.

Dankzij ‘Bearinx-online Easy Linearsystem’ kan de constructeur al in een vroeg stadium de gewenste opstelling bepalen en berekenen. Alle data kunnen voor verdere bewerking of optimalisatie worden opgeslagen. Zo kunnen relevante wijzigingen aan een bestaand systeem snel worden doorgevoerd. Via een link kan tevens een offerte-aanvraag worden gegenereerd, compleet met een stuklijst van de componenten van het berekende systeem. Op deze wijze kan snel een aanbieding worden uitgewerkt.

Het berekeningsprogramma ‘Bearinx-online Easy Linearsystem’ is alleen online beschikbaar en kan zonder beperkingen kosteloos worden gebruikt. Na registratie – die slechts weinig tijd in beslag neemt – kan direct met de berekening worden begonnen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven