Ga naar hoofdinhoud

Benzlers produceert efficiënte aandrijvingen met compact motor wisselsysteem

Voor het aanbouwen van standaard motoren, IE3, IE4 of Atex, heeft Benzlers een lijn reductoren ontwikkeld die zijn voorzien van een dubbel gelagerde IEC adapter met geslepen tandwielset (foto: Benzlers)

Voor het aanbouwen van standaard motoren, IE3, IE4 of Atex, heeft Benzlers een lijn reductoren ontwikkeld die zijn voorzien van een dubbel gelagerde IEC adapter met geslepen tandwielset. Hierdoor kan de gebruiker zelf kiezen welke motor of uitvoering gewenst is.

De eerste tandwieltrap, waar het hoogste toerental van de motor binnenkomt, is voorzien van een  efficiënte vertanding voor een geluidsarme en energiezuinige overbrenging. Gecombineerd met de juiste regelaar kan zo een duurzaam totaalsysteem worden verkregen.

Continuïteit in de productie

Verder kunnen de motoren makkelijker worden verwisseld. Dit resulteert in minder downtime, minder transportbewegingen en doordat de maatvoering vaak hetzelfde is, hoeft de constructie bij vervanging niet gewijzigd te worden. 

De lange levensduur geeft indirect ook een lagere belasting op het milieu en zorgt voor continuïteit in het productieproces. Het streven is dat het totaal van de componenten energie- en kosten besparend is.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven