Ga naar hoofdinhoud

Bediensysteem met RFID scanner

Hiflex introduceert een draadloos handheld bedieningssysteem – de One-H2 – van Exor met geïntegreerde RFID scanner. Het bedieningssysteem weegt 659 gram, heeft een omgebouwd volume van 1.315 cm3 en een reikwijdte van 50 m. Daarbij is hij uitgevoerd met een veiligheidsfunctionaliteit conform SIL 2 en SIL 3.

De toegepaste HMI-software is gebaseerd op Windows CE wat onder meer betekent dat ook HMI-software software van andere fabrikanten is te implementeren. Via de gangbare communicatieprotocollen zoals Profibus en Profinet, Modbus, DeviceNet, Sercos en anderen is het apparaat te koppelen aan besturingen van merken Siemens, Allen Bradley, Fanuc, Beckhoff, B&R en ESA-G.

Het TFT aanraakscherm biedt in combinatie met een groot aantal ergonomisch geplaatste en programmeerbare functietoetsen en bedienwieltjes een hoge vrijheidsgraad in de weergave van de bedieningsfuncties. Middels de potentiometer zijn hoogte en breedte of snelheden zoals voeding te verstellen.

RFID scanner
De geïntegreerde RFID scanner vereenvoudigt de autorisatie voor de bediener en maakt het mogelijk eventuele bedieningsfouten naar de betreffende bediener te herleiden. Verder biedt hij de mogelijkheid voor het plaatsen van tags op de machine. Met behulp van deze tags kan de bediener informatie van zijn display aflezen die samenhangen met deze locatie. Ook het laden van recepturen of het weergeven van hulpmiddelen zoals video of pdf zijn op deze manier mogelijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven