Ga naar hoofdinhoud

Bedieningspaneel voor visualiseringstaken

Het assortiment Simatic HMI bedieningspanelen van Siemens is uitgebreid met een serie high performance schermen die geschikt is voor toepassing in ruwe industriële omgevingen. De panelen zijn beschikbaar in zowel een touchscreen-uitvoering als voor bediening via druktoetsen in de afmetingen 4, 7, 9 en 12″. Varianten in 15 – 22″ zijn in voorbereiding. De layout van de toetsvarianten komt overeen met die van mobiele telefoons en maakt een intuïtieve, snelle invoer mogelijk.

LED achtergrondverlichting
De LED-achtergrondverlichting is tot 100% te dimmen hetgeen bijdraagt aan een mogelijke energiebesparing. Bovendien is de helderheid van de display op deze manier aan te passen aan de betreffende applicatie hetgeen onder meer van belang is in de scheepsbouw.

De hoge performance van de schermen ondersteunt het streven naar korte refreshtijden bij de beeldopbouw zodat de gebruiker snel op de actuele installatietoestand kan reageren. Alle Simatic Comfort Panels zijn verder uitgevoerd met interfaces voor Profinet- en Profibus-netwerken en de aansluiting van USB-randapparatuur.

DS-kaarten
Door de toepassing van twee SD-kaarten bieden de panelen zonder additionele USP (onderbrekingsvrije stroomvoorziening) volledige bescherming tegen nulspanning. Daarmee zijn zowel de data in het interne geheugen als het archief en de recepturen beveiligd tegen stroomuitval.

Tot slot bieden de panelen mogelijkheden voor systeemdiagnose gerelateerd aan Simatic-controllers. Een apart programmeerapparaat is hiermee overbodig. Projecten zijn via Profinet, Profibus of standaard USB-kabels te laden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven