Ga naar hoofdinhoud

Bedieningspaneel

Het Termex TX1107-bedieningspaneel van Pepperl+Fuchs wordt gebruikt voor het besturen van machines in gevaarlijke omstandigheden volgens zone 1 en 21 (ATEX en IECEx). Het is geschikt voor begrensde displays waarbij geen operatorwerkstation vereist is, maar ook voor procesvisualisering op plaatsen met beperkte ruimte. De nieuwe generatie bedieningspanelen is in eerste instantie bedoeld voor gebruik in de chemische, farmaceutische en olie- en gasverwerkende industrie, in de sector van de machinebouw en bij de voedselproductie.

Het compacte bedieningspaneel is voorzien van een TFT-kleurendisplay met hoge resolutie (800 x 400) en een 17,8 cm (7”) diagonale en regelbare achtergrondverlichting. Aanraakfunctie is optie. Gebruikersspecifieke toetsenbordinstellingen kunnen op de werkplaats zelf individueel worden geïmplementeerd.

Deze unit is bedoeld voor paneelmontering, maar er is ook een montagebehuizing van roestvast staal beschikbaar. Het TX1107-bedieningspaneel is geschikt voor netwerken en is uitgerust met Windows 7 als besturingssysteem. Het wordt doorgaans gecombineerd met een PLC. De volledige en geïntegreerde configuratie kan ook op afstand worden uitgevoerd, via het net.

Deze unit heeft een Ethernet- en een USB-interface. Daarnaast zijn er ook twee moduleslots aanwezig voor klantspecifieke interfaces. Hierin kunnen aanvankelijk twee TTY-interfaces (exi en exe) worden voorzien voor de aansluiting van een draagbare barcodelezer. Geen nood aan externe afscherming of voeding.

Behalve het weergeven van procesbeelden kan het Termex TX1107-bedieningspaneel ook worden gebruikt om de processen actief te sturen. Met de TERMEXpro-planningssoftware is het aanmaken van bedieningspagina’s eenvoudig.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven