Ga naar hoofdinhoud

Beckhoff verhoogt omzet in 2015 met 22 procent

Na het succesvolle jaar 2015 gaat Beckhoff Automation volop door met verdere ontwikkeling van Industrie 4.0, zoals met deze kleine IPC (foto: Beckhoff)

Het boekjaar 2015 is voor Beckhoff Automation succesvol afgesloten, zo bleek tijdens de jaarlijkse persconferentie op de Hannover Messe. Wereldwijde werd een omzet van 620 miljoen euro gerealiseerd, wat overeenkomt met een stijging van 110 miljoen euro (+ 22%) ten opzichte van het voorgaande jaar. Alle verkoopregio’s en productgroepen droegen bij aan de groei met dubbele cijfers.

Algemeen directeur Hans Beckhoff is uiteraard blij met de ontwikkeling van het bedrijf. “We waren in staat om marktaandeel te winnen en zijn sneller gestegen dan de totale markt. Onze PC Control-technologie wordt steeds meer een erkende marktstandaard. Met deze technologie krijgen we wereldwijd nieuwe klanten, tevens hebben we geprofiteerd van hogere exportaandelen en de lagere wisselkoers van de. Maar zelfs na valutacorrecties resulteerde dit in een nog steeds mooie groei van 17%.”

Beckhoff heeft 34 dochterondernemingen en distributeurs in meer dan 75 landen. Het aandeel van de export lag in 2015 op 65% van de totale omzet. De groei werd vooral gerealiseerd in de Aziatische regio, maar ook Zuid-Europa en Noord-Amerika ontwikkelen zich goed. De onderneming telt momenteel 3.000 mensen wereldwijd; waaronder bijna 2.100 in Duitsland en 1.900 in Verl. Een derde van de werknemers heeft een technische achtergrond.

Investeringen in R&D en verkoop

Ook voor 2016 is Hans Beckhoff in een positieve stemming; de onderneming heft een goede orderinstroom. Inspelend hierop wordt het terrein van het hoofdkantoor in Verl uitgebreid 27.000 m2. Er konden naastliggende industrialële panden worden gehuurd die, na renovatie, in de tweede helft van 2016 voor extra opslag- en productieruimte zorgen. Daarmee is de productie voorbereid op nog twee jaren van groei.

Het distributienetwerk zal in 2016 verder worden uitgebreid. In eigen land komen er nieuwe regionale kantoren in Hessen en Noordrijn-Westfalen. De wereldwijde aanwezigheid zal worden versterkt met Beckhoff vertegenwoordigingen in Argentinië, Colombia en Thailand.

In 2016 zal de onderneming ongeveer 45 miljoen euro investeren in onderzoek en productontwikkeling. In alle productsectoren zal worden geïnvesteerd in hardware en software, met name met het oog op Industrie 4.0. De eerste producen voor Industrie 4.0 en Internet of Things werden in het najaar van 2015 geïntroduceerd, gevolgd door anderen op de Hannover Messe 2016. Daarmee kunnen zowel bestaande installaties als nieuwe machine met de cloud worden verbonden.

Beckhoff neemt Schirmer over

De Beckhoff Automation Group maakte tijdens de persconferentie tevens bekend dat het begin april Schirmer Maschinen GmbH heeft overgenomen, dat eveneens is gevestigd in Verl. Schirmer is fabrikant van geautomatiseerde productielijnen voor profielbewerking voor alle materialen, zoals kunststof, staal en aluminium. In het fiscale jaar 2015, Schirmer heeft een omzet van 27 miljoen euro en telt momenteel 120 mensen.

“Schirmer en Beckhoff Automation werken al 35 jaar nauw samen. De overname van garandeert en versterkt de ontwikkeling van beide bedrijven en de technologielocatie Verl”, aldus Beckhoff. “Beide ondernemingen begonnen als eenmansbedrijf in de garage en Schirmer was de eerste serieklant van Beckhoff. Beide bedrijven hebben zich goed ontwikkeld en zijn technologieleiders op hun terrein”, herinnert Beckhoff het gemeenschappelijke begin. In het licht van nieuwe mogelijkheden door Industrie 4.0 en de mechatronische koppeling van machinebouw en elektronica verwachten beide bedrijven aanzienlijke synergieën van de overname.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven