Ga naar hoofdinhoud

Baumüller brengt update voor servomotor met hygiënisch ontwerp op de markt

Baumüller heeft zijn RVS servomotor serie HYG1 verbeterd. (Foto: Baumüller)

De Neurenbergse automatiserings- en aandrijfspecialist Baumüller reviseert zijn RVS servomotor serie HYG1 voor processen met strenge hygiëne-eisen.

Baumüller heeft zijn serie servomotoren voor agressieve omgevingen en voor industrieën met zeer hoge hygiëne, zuiverheid en corrosiebeschermings-standaarden herzien. Het verhoogt het gemak voor de aansluiting ervan aan machines bij klanten.

Veeleisende omgevingen

Naast de B14-flensoptie die tot nu toe beschikbaar was, wordt nu ook de B5-optie aangeboden voor het aansluiten van de HYG1. Met deze nieuwe variant kan de motor ook op roestvrijstalen tandwielkasten worden gemonteerd. Hierdoor is het eenvoudiger toe te passen in veeleisende omgevingen zoals de levensmiddelenindustrie.

Snelle reiniging en minimale stilstandtijden

Zowel in de levensmiddelenverwerking, bij het afvullen van dranken als in de farmaceutische en verpakkingsindustrie moeten machines snel een eenvoudig zijn schoon te maken. Tegelijkertijd mogen er geen bacteriën groeien als gevolg van opgehoopt vuil of reinigingsmiddelen. Baumüller voldoet aan deze eis met de HYG1. Het is geclassificeerd onder de beschermingsklasse IP69K en is snel en eenvoudig te reinigen, waardoor stilstand tijden worden geminimaliseerd.

Weinig inspanningen

De compacte servomotor heeft een ronde roestvrijstalen behuizing. Dankzij de enkele kabeloplossing
die de hoofdaansluiting en encoderkabel verbindt zonder verdere connectoren, kost het aansluiten van de bekabeling weinig moeite. Alle ruwe randen zijn in de HYG1 geëlimineerd om aan de hoogste eisen te kunnen voldoen met betrekking tot hygiëne en duurzaamheid, ook in agressieve omgevingen.

Gegolfd ontwerp

Het gegolfde ontwerp van de servomotor maximaliseert het oppervlak en daarmee het zelfkoelend vermogen van de motor. Dit maakt de prestaties van de HYG1 bijzonder hoog in een kleine installatieruimte. De HYG1-motorserie is momenteel verkrijgbaar in maat 36 en in twee verschillende totale lengtes met een vermogen tot 1160 W en een snelheid van 1000 tot 4000 min-1.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven