Ga naar hoofdinhoud

Baumüller breidt programma uit met mobiele robots

Baumüller breidt zijn productassortiment voor gedigitaliseerde productie uit met autonome mobiele robots. (foto: Baumüller)

Baumüller kondigt een samenwerking aan met Sesto Robotics in Singapore. Het bedrijf uit Neurenberg versterkt daarmee zijn systeem en oplossingsactiviteiten via Baumüller Anlagen-Systemtechnik uit met autonome mobiele robots (AMR’s) voor de flexibele productie van de toekomst.

AMR-systemen zijn flexibele transportoplossingen voor verschillende toepassingsgebieden, zoals intralogistiek, aan- en afvoer voor onderdelen naar machine, testen en diagnostiek, de farmacie en gezondheidszorg.

De AMR’s kunnen worden uitgerust met belastingen tot 300 kg. Ze verhogen de productiviteit in productie en logistiek door verkorte looppaden, snellere transporttijden en flexibiliteit in het gebruik van materialen en gereedschappen.

Mobiele robots

Als systeemleverancier brengt Baumüller zijn kennis in bij een integratie in bestaande omgevingen en het beschikbare automatiseringsconcept. Ook implementeert het bedrijf de beste configuraties. De AMR’s zijn beschikbaar met cobots van verschillende fabrikanten, met UV- en ozondesinfectieapparatuur, schaarheftafels, intelligente stellingsystemen en andere individueel implementeerbare ladingen.

De AMR’s zijn geschikt voor gebruik in cleanrooms tot klasse 100. De oplaadbare batterij heeft een levensduur van 10 uur. Als het laadniveau van de batterij onder een configureerbaar niveau valt, rijdt de AMR automatisch naar de laadstation en heeft maximaal 3 uur nodig om volledig op te laden.

Baumüller verkoopt de zelfrijdende, autonoom navigerende voertuigen in heel Europa. In de toekomst zullen de AMR’s een groot aandeel taken overnemen en vormen ze een belangrijk onderdeel van de connected, geautomatiseerde en intelligente industrie. De AMR’s zorgen voor flexibiliteit en flexibiliteit bij het ontwerpen van processen die voorheen niet beschikbaar waren in de automatiseringsmarkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven