Ga naar hoofdinhoud

Baumüller biedt driefasige synchrone motoren met geïntegreerde ventilator

Met de geïntegreerde ventilator maakt Baumüller zijn driefasige synchrone motoren nog compacter. De ventilatormotor in de klassieke oplossing rechts op de foto leidt tot een storende contour, die de nieuwe variant (links) niet heeft. (foto: Baumüller)

Baumüller, gespecialiseerd in aandrijvingen en automatisering, biedt haar DS2 driefasige synchrone motoren aan met vier verschillende koelopties. Naast de radiale luchtgekoelde, axiale luchtgekoelde en watergekoelde opties, is nu ook een variant met geïntegreerde ventilator beschikbaar voor de maten 132 en 160.

Het grote voordeel van de geïntegreerde ventilator ten opzichte van de klassieke ventilatorkoeling is de compactheid. Door de integratie van een speciale ingebouwde motor is de conventioneel gemonteerde ventilatormotor niet meer nodig. De ventilatormotoren blijken vaak onhandig te zijn wanneer ze in de machine worden geïntegreerd, waardoor de voetafdruk van de machines onnodig wordt vergroot. Interne ventilatie is bijzonder geschikt voor toepassingen met hoge overbelastingen of een hoog effectief koppel en korte cyclustijden, zoals in blaasgietmachines of servo-hydraulische aandrijvingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven