Ga naar hoofdinhoud

Balanceren tot 20 ton en 8 m lengte

Schenk RoTec kan nu flexibele rotoren met een gewicht tot 20 ton en tot acht meter lang uitbalanceren bij toerentallen van meer dan 50.000 omw/min (foto: Schenk-RoTec)

Schenck RoTec, fabrikant van innovatieve balanceersystemen, breidt het service-aanbod van zijn balanceercentra uit. Deze uitbreiding bestaat uit het hoog toerental balanceren van flexibele rotoren, zoals deze gebruikt worden in turbines, generatoren, meertraps pompen en grote elektrische ankers.

Op dertien locaties in heel Europa heeft Schenck RoTec gecertificeerde balanceercentra. Alleen al in Duitsland bevinden zich vier van dergelijke servicepunten met een breed scala aan balanceertechnische ondersteuning. Schenck RoTec, specialist in de balanceer- en diagnosetechniek heeft sinds enkele weken een extra dienst aan zijn assortiment toegevoegd: het met hoog toerental balanceren van flexibele rotoren. Van deze nieuwe dienst profiteren vooral producenten en onderhoudsbedrijven van turbines, generatoren, meertraps pompen en grote elektrische ankers.

Het uitbalanceren van flexibele rotoren is een bijzonder veeleisende taak en stelt hoge eisen aan de meettechnische uitrusting van de installatie. Dit komt omdat de onbalanstoestand in dit soort rotoren verandert naarmate het toerental toeneemt. Voor betrouwbare resultaten moeten deze rotoren doorgaans dicht bij hun uiteindelijke operationele toerental worden gebalanceerd. Schenck RoTec voldoet nu aan deze eis. Dit betekent concreet: flexibele rotoren met een gewicht tot 20 ton en tot acht meter lang kunnen nu worden uitgebalanceerd bij toerentallen van meer dan 50.000 toeren per minuut. Bovendien kan een sterkteproef worden uitgevoerd bij overtoerental.

Bij Schenck RoTec’s balanceercentra testen, inspecteren en meten hooggekwalificeerde balanceer-specialisten zowel afzonderlijke rotoren als ook gehele samenstellingen. Ze balanceren kleine en grote series in opdracht van de klant of corrigeren storende trillingen in machines ter plekke (in-situ balanceren). Hun diensten variëren van het zeer fijn uitbalanceren van de kleinste rotoren tot op een resterende onbalans van slechts een paar microgram, tot het balanceren van grote rotoren met behulp van speciaal aangepaste procedures. De balanceer- en spinservice van Schenck GmbH is in Duitsland gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001, DIN EN ISO 14001, alsook VDA 6.4 en Ford Q1.

In Europa heeft Schenck RoTec dertien servicepunten met twee vestigingen in Nederland, namelijk een hoofdkantoor in Rotterdam en een balanceercentrum in Den Bosch.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven