Ga naar hoofdinhoud

Automatiseringssysteem

Het automatiseringssysteem PSS 4000 van Pilz biedt de mogelijkheid de voordelen van een decentrale besturingsstructuur te benutten zonder geconfronteerd te worden met een hogere complexiteit. Deze complexiteit ontstaat bij de meeste decentrale besturingen omdat de programma’s over verschillende besturingen moeten worden verdeeld.

Terwijl bij de traditionele automatisering een enkele, centrale PLC-besturing de machine of installatie bewaakt en alle signalen verwerkt, verdeelt het automatiseringssysteem PSS 4000 de besturingsfuncties op een consequente manier in de periferie. Proces- en besturingsgegevens, failsafe-gegevens en diagnose-informatie zijn via Ethernet uit te wisselen en te synchroniseren. Hierbij speelt het voor de besturingsfunctie geen rol waar het bijbehorende programmaonderdeel wordt afgewerkt

Centraal project
Een ander verschil met traditionele automatisering is het feit dat de gebruiker met de PSS 4000 niet meer te maken heeft met een centrale besturing; in plaats daarvan beschikt hij over een over de looptijd verdeeld gebruikersprogramma in een centraal project. Via dit centrale project zijn alle netwerkdeelnemers te configureren, te programmeren en te diagnosticeren. Hiermee is een eenvoudig, uniform gebruik binnen het totale project mogelijk.
 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven