Ga naar hoofdinhoud

Automatische C-codegeneratie vanuit de Matlab taal

The MathWorks heeft Matlab Coder aangekondigd, een product waarmee design engineers rechtstreeks vanuit hun Matlab-algoritmen automatisch leesbare, overdraagbare in C en C++ code kunnen genereren. Met dit nieuwe product hoeven Matlab-algoritmen niet meer handmatig te worden vertaald in C en C++ code voor prototypen, implementatie en integratie van software.

Deze automatisering resulteert in een snellere, efficiëntere workflow voor systeemontwikkeling. Het ontwerpen van communicatie- en elektronische systemen van veel algoritmen begint doorgaans met Matlab. Uiteindelijk moeten de Matlab-algoritmen worden vertaald naar C-code voor integratie in het eindproduct.

Het handmatig vertalen van Matlab in C kan dagen tot weken duren, leiden tot ontwerpfouten en vertraging van marktintroductie in de hand werken. Vanaf nu kunnen design engineers Matlab gebruiken voor een snellere ontwikkeling van bijvoorbeeld fixed-point algoritmen en prototypen, en vervolgens de C-code automatisch genereren met Matlab Coder.

Matlab Coder ondersteunt een uitgebreide set features van de Matlab-taal voor de ontwikkeling van algoritmen, met inbegrip van ingebouwde operators voor matrixberekeningen en dynamische arrayafhandeling. Er worden honderden operators, functies en systeemobjecten ondersteund, inclusief vele geavanceerde algoritmen voor DSP en communicatie. Tegelijk met Matlab Coder brengt MathWorks Simulink Coder en Embedded Coder uit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven