Ga naar hoofdinhoud

Autodesk en Siemens PLM verbeteren interoperabiliteit

Siemens breidde onlangs haar portfolio industriële software uit door de overname van CD-adapco (foto: CD-adapco)

Autodesk en Siemens hebben een overeenkomst gesloten die erop gericht is de interoperabiliteit van hun software-oplossingen verbeteren. De CAD-leveranciers willen hun gebruikers op deze manier helpen de kosten ten gevolge van incompatibiliteit van de verschillende oplossingen terug te dringen en problemen op het vlak van data-integriteit te voorkomen.

De maakindustrie staat vandaag de dag onder hoge druk om kwalitatief hoogwaardige producten steeds sneller, efficiënter en goedkoper op de markt te brengen. Veel bedrijven in deze sector gebruiken verschillende oplossingen van uiteenlopende aanbieders van CAD-software tijdens hun ontwerp- en productiecyclus, zowel intern – binnen de verschillende afdelingen van het bedrijf – als extern, in de keten met partners en toeleveranciers. Interoperabiliteit tussen CAD-oplossingen is daarom cruciaal voor gebruikers van ontwerp- en engineeringsoftware.

De overeenkomst die Autodesk en Siemens vandaag gesloten hebben, focust op het verminderen van de inspanningen en kosten die normaal gesproken gepaard gaan met het ondersteunen van omgevingen waarin verschillende oplossingen van beide leveranciers naast elkaar draaien. Om de interoperabiliteit te optimaliseren, zullen beide bedrijven toolkit-technologie delen en end-user softwaretoepassingen uitwisselen.

“Interoperabiliteit is een grote uitdaging voor gebruikers in de maakindustrie. Autodesk heeft zich constant ingezet om een meer open omgeving tussen de technologische platforms te realiseren,” zegt Lisa Campbell, vice president Manufacturing Strategy and Marketing bij Autodesk. “We begrijpen dat onze klanten een mix van producten gebruiken in hun workflow. Het heeft onze hoogste prioriteit om hen de flexibiliteit te bieden die zij nodig hebben om hun werk goed te doen.”

“Incompatibiliteit tussen verschillende CAD-systemen is een probleem waar de maakindustrie al tijden mee kampt,” zegt Dr. Stefan Jockush, vicepresident Strategy, Siemens PLM Software. “Siemens loopt voorop bij het oplossen van dit probleem doordat we een grote verscheidenheid aan open softwaretoepassingen aanbieden die de interoperabiliteit vergroten. Deze overeenkomst met Autodesk is een belangrijke nieuwe stap in ons streven naar optimale openheid en samenwerking binnen de wereldwijde maakindustrie.”

 

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven