Ga naar hoofdinhoud

ASi BACnet/IP-controller met geïntegreerde veiligheidseenheid tot SIL3

ASi BACnet/IP-controller BWU4001 met geïntegreerde veiligheidseenheid van Bihl+Wiedemann (Foto: Bihl+Wiedemann)

Minder brandbelasting door duidelijk minder kabels, geringe installatie-inspanningen, vrije keuze van netwerktopologie en veiligheidstechniek aan boord – de BTL-gecertificeerde ASi BACnet/IP Controller met geïntegreerde veiligheidseenheid tot SIL3 (BWU4001) van Bihl+Wiedemann combineert de voordelen van BACnet, ASi en ASi Safety in één apparaat en is daardoor bijvoorbeeld erg geschikt voor de besturing van veilige brandbeveiligings- en rookafvoerkleppen.

Alle gegevens van het veldniveau zijn beschikbaar in BACnet via de ASi BACnet/IP controller zonder de noodzaak van extra “converters”. De eenheid, die twee ASi-masters en een geïntegreerde veiligheidseenheid heeft, kan worden gebruikt als een stand alone minicontroller voor veilige brand- en rookkleppen, die gewoonlijk een veiligheidsniveau van SIL2 bereiken. Het kan echter ook worden aangesloten op een hoger niveau BACnet DDC of BACnet GLT en zo functioneren als een gateway tussen de controller en de ASi installatie. Uitgebreide diagnosefuncties voor een snelle systeemanalyse zijn dan beschikbaar via BACnet, webserver of als gewone tekstberichten op het geïntegreerde display van de gateway.

Bekabeling

Terwijl conventionele parallelle bekabeling van slechts enkele veiligheidscomponenten al leidt tot enorme kabelbundels en kilometerslange leidingen, kunnen met ASi alle modules in vrije topologie worden aangesloten op één enkele tweedraadsleiding. De ene gele profielkabel of de oranje E90-kabel voorziet niet alleen de veiligheidscomponenten van data en stroom – en doet dat veilig tot SIL3/PLe – hij vermindert ook drastisch de bekabeling en daarmee de brandbelasting.

Uitbreidingen

Ook latere wijzigingen en uitbreidingen van toepassingen kunnen met de ASi-BACnet oplossing van Bihl+Wiedemann veel eenvoudiger worden gerealiseerd. Om bijvoorbeeld een nieuwe ASi module voor de besturing van brandkleppen toe te voegen, volstaat het een korte aftakking naar de volgende ASi kabel te trekken. Hiervoor hoeven geen nieuwe kabeltracés te worden aangelegd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven