Ga naar hoofdinhoud

Apex levert tandwielkasten met binaire ratio

Apex Dynamics heeft een aantal series planetaire tandwielkasten uitgebreid met binaire overbrengingsverhoudingen (foto: Apex Dynamics).

In reactie op de actuele marktvraag heeft Apex Dynamics zijn AB en AF series planetaire reductoren uitgebreid met meerdere overbrengingsverhoudingen. Voorheen konden deze tandwielkasten worden geleverd met overbrengingsverhoudingen 21 (AB/AF) of 28 (ABR/AFR). Per direct zijn ze uitgebreid met verhoudingen van 12, 16, 28 en 32 (AB/AF) en 48 en 64 (ABR/AFR).

De overbrengingsverhoudingen 16, 32 en 64 zijn binair, een vereiste in sommige toepassingen omdat zo bij continu draaiende toepassingen afrondingsverschillen zijn te voorkomen. Een afrondingsverschil kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een drukwals na verloop van tijd uit de pas gaat lopen of dat het eindpunt van een lasersnijtafel niet precies aansluit op het startpunt. Het zou zelfs kunnen zorgen voor ongewenste strepen op een pakketje tear-off’s (wegwerpvizieren voor helmen in de motorsport).

Alle tandwielkasten van Apex Dynamics hebben een absolute overbrengingsverhouding, met uitzondering van de kegelwieltandwielkast uit de AT(B) serie met ratio 1,5 en de High-Torque varianten met een ratio in een veelvoud van 5,5.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven