Ga naar hoofdinhoud

Altair simulatieplatform integreert alle productiestappen

Altair SimSolid kan structurele analyses van CAD-assemblages in seconden of minuten uit te voeren, in plaats van uren of dagen (foto's: Altair).

Altair introduceert het op kunstmatige intelligentie gebaseerde simulatieplatform HyperWorks 2019. Het platform integreert ontwerp, engineering en productie, om de time-to-market van productontwikkelingen en innovaties te verkorten. De nieuwe versie is uitgebreid met oplossingen om het werk van ontwerpers en engineers sterk te vereenvoudigen.

Om klanten te helpen meer ideeën te onderzoeken en hun ontwerpen beter te begrijpen, heeft Altair in HyperWorks 2019 de snelheid en functionaliteit van simulaties voor elke fase van het productontwikkelingsproces verbeterd. Het platform verbetert tevens de gebruikerservaring voor experts en part-time analisten, met onder andere nieuwe workflows in Altair HyperMesh voor de meest complexe simulaties. Tenslotte stelt de nieuwe HyperLife-software testengineers in staat om met minimale training vermoeiingssimulaties uit te voeren.

Simulatieplatform

Eenvoudig te leren vermoeiingsanalyses maken levensduurvoorspellingen mogelijk. Met Altair HyperLife krijgen bedrijven snel inzicht in de te verwachten levensduur van hun producten en innovaties. Dit gebeurt met simulaties op basis van statische, transciënte en trilingsbelastingen. Dankzij een intuïtieve interface hebben engineers daar weinig training voor nodig. HyperLife maakt het mogelijk om de levensduur van producten binnen enkele uren te voorspellen, als aanvulling op fysieke testen die maanden kunnen duren.

Altair SimLab is een intuïtief te gebruiken platform voor multifysische simulatievraagstukken. Dankzij het automatisch herkennen van functies en onderdelen zijn simulaties ruim vijf keer sneller uit te voeren. Ook kan de software eenvoudiger ontwerpen analyseren en met CAD-programma’s synchroniseren.

De multifysische workflows zijn vergaand geïntegreerd met functies voor het simuleren van statische en dynamische belastingen, warmteoverdracht, vloeistofstroming, interacties van vloeistoffen met de structuur, elektromagnetische analyses en elektromagnetische-thermische invloeden.

Altair Hyperworks
De multifysische workflows zijn vergaand geïntegreerd met functies voor het simuleren van onder meer statische en dynamische belastingen en warmteoverdracht.

Voor complexe modellen

Met de nieuwe versie zijn complexe assemblages aanzienlijk sneller te simuleren. Altair SimSolid kan structurele analyses van CAD-assemblages in seconden of minuten uit te voeren, in plaats van uren of dagen. Dat kan omdat SimSolid het tijdrovende meshing overbodig maakt.

De nieuwe HyperMesh versie omvat nieuwe functionaliteit voor het genereren van grote complexe eindige elementen modellen. Dit maakt het eenvoudiger om grote assemblies te beheersen. Dit biedt CAE-engineers de kans ontwerpwijzigingen sneller door te voeren, omdat alle onderdelen in hun simulatiemodellen snel te vervangen zijn door verbeterde versies. Tevens zijn meerdere configuraties, meshvarianten en onderdelen overzichtelijker te beheersen. De directe ‘mid-mesh’ functie maakt het mogelijk om rechtstreeks meshes te creëren van solids, complexe gietstukken en spuitgiet-onderdelen.

Snel modelleren

Het HyperWorks simulatieplatform bevat al de Altair Inspire, Activate en SimLab oplossingen met hun intuïtieve en consistente interfaces. HyperWorks 2019 bevat tevens nieuwe workflows voor het creëren, wijzigen, morphing en meshing van geometrie met dezelfde interface. De eenvoudig te leren morphing- en meshing-functionaliteit verhoogt de efficiency van simulaties in de beginfasen van de productontwikkeling. Ze maken het mogelijk conceptuele wijzigingen aan te brengen in het FEA-model zonder terug te moeten naar het CAD-model.

Dankzij een aantal procesverbeteringen zijn met Altair OptiStruct nog beter en sneller stijfheid-, sterkte- en vermoeiingsanalyses uit te voeren. Als gevolg daarvan zijn ontwerpbeslissingen sneller te maken, omdat engineers hun model op basis van meerdere analyses kunnen optimaliseren.

Tenslotte versterkt Altair met de nieuwe HyperWorks versie haar positie op het gebied van generatief ontwerpen. De nieuwe versie optimaliseert structuren, mechanismen, composieten en met additive manufacturing geproduceerde onderdelen sneller. Het nieuwe platform stimuleert de creativiteit met efficiëntere en innovatieve ontwerpen, onafhankelijk van de productiemethode.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven