Ga naar hoofdinhoud

Altair neemt Powersim over voor uitbreiding elektronisch systeemontwerp

Powersim’s software wordt geïntegreerd in Altair’s aanbod voor Electronic System Design

Altair heeft het Amerikaanse Powersim overgenomen, een bekende leverancier van ontwerp- en simulatiesoftware voor de elektronica in voedingen, motoraandrijvingen, controlesystemen en microgrids. Met deze acquisitie breidt Altair het aanbod voor elektronisch systeemontwerp uit naar de elektronica voor voedingen. Powersim is gevestigd in Rockville, Maryland in de VS.

Bij deze acquisitie behoort ook PSIM, de snelle en nauwkeurige software voor het ontwerpen en op systeemniveau simuleren van de elektronica in voedingen en motoraandrijvingen. PSIM vereenvoudigt de implementatie en het generen van embedded code voor de elektronica die wordt toegepast in diverse industriële applicaties.

Integratie in Electronic System Design

Powersim’s software wordt geïntegreerd in Altair’s aanbod voor Electronic System Design, via het flexibele Altair units licentiemodel, inclusief connecties met:

  • Altair Flux en Altair FluxMotor voor het ontwerpen van motoren en controllers, met het gebruik van Altair Activate en PollEx Spice voor de simulaties van apparaten, circuits en systemen
  • Altair Embed voor het genereren van embedded code
  • Altair SimLab voor gecombineerde koel/thermische analyses
Powersim Altair
PSIM vereenvoudigt de implementatie en het generen van embedded code voor elektronica

Diepgaande kennis vermogenselektronica

“Powersim levert een krachtige oplossing die de ontwikkelingskosten en ‘time-to-market’ aantoonbaar reduceert voor duizenden klanten in de hele wereld. Hieronder grote bedrijven in de automobiel-, luchtvaart-, consumentenelektronica- en maakindustrie”, zegt James R. Scapa, oprichter en chief executive officer van Altair.

“De toevoeging van Powersim’s technologieën en het ervaren technische team, dat beschikt over diepgaande kennis van vermogenselektronica, completeert Altair’s aanbod voor het ontwerpen van elektromotoren en andere toepassingen.”

Simulatie van motoraandrijvingen

“Wij zijn er trots op een technologie te hebben gecreëerd die een bekend merk in de markt is geworden en toonaangevend is in vermogenselektronica en simulatie van motoraandrijvingen,” zegt Dr. Hua Jin, president en oprichter van Powersim. “Door ons aan te sluiten bij Altair kunnen wij het gebruik van onze technologieën verder uitbreiden naar veel meer organisaties die hun elektronische ontwerp willen versnellen.”

Ook interessant: Altair vereenvoudigt PCB-ontwerp voor Altium-gebruikers

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven