Ga naar hoofdinhoud

Allied Motion Technologies neemt Heidrive over

Heidrive is gespecialiseerd in het ontwikkelen en fabriceren van synchrone aandrijvingen op maat (foto: Heidrive)

Allied Motion Technologies heeft onlangs een overeenkomst ondertekend om het Duitse Heidrive GmbH over te nemen. De overname, waarbij een overnamesom van 20 miljoen euro is gemoeid, moet afgerond zijn in het eerste kwartaal van 2016.

Heidrive is opgericht in 1938 in Kelheim (D). Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en fabriceren van synchrone aandrijvingen op maat voor veeleisende toepassingen. Het bedrijf produceert een range aan verschillende soorten en types elektromotoren (servo, borstelloos, wisselstroom), tandwieloverbrengingen (planetair, kegelwiel, wormwiel) en (servo)besturingen. Producten van Heidrive worden toegepast van medische technologie en robots tot vrachtluchtvaart en gebouwentechnologie. Het bedrijf had in 2015 een verwachte omzet van zo’n 29 miljoen euro, zo’n 8 procent hoger dan een jaar eerder. Bij Heidrive werken 220 mensen. In Nederland worden de producten van Heidrive vertegenwoordigd door Abi in Haarlem.

Op de onlangs gehouden SPS IPC Drives in Neurenberg (D) introduceerde Heidrive een nieuwe serie servomotoren onder de naam HeiMotion Dynamic, waarbij gebruik gemaakt wordt van een nieuwe wikkeltechnologie (foto: Heidrive)
Op de onlangs gehouden SPS IPC Drives in Neurenberg (D) introduceerde Heidrive een nieuwe serie servomotoren onder de naam HeiMotion Dynamic, waarbij gebruik gemaakt wordt van een nieuwe wikkeltechnologie (foto: Heidrive)

Nieuwe markten voor Allied Motion

“Voor Allied Motion maakt de acquisitie deel uit van haar groeistrategie en voorziet het bedrijf van een groter geografisch bereik”, aldus Richard S. Warzala, Allied Motion’s CEO. “Met de nieuwe technische kennis kunnen we ons in  bestaande markten verder ontwikkelen, maar geeft ons ook toegang tot nieuwe markten waarin Heidrive actief is.”

Allied Motion Technologies Inc heeft een vestiging in Dordrecht . Hier worden onder meer borstelloze buitenlopermotoren in de vermogensreeks van 1 W tot en met 250 W ontwikkeld en geproduceerd. De zogeheten KinetiMax motoren zijn geschikt voor applicaties in de medische en laboratoriumsector, maar worden ook gebruikt in logistieke, halfgeleider- en machinebouwapplicaties. Behalve standaard motoren worden ook klantspecifieke aandrijvingen ontwikkeld, geproduceerd en geleverd aan klanten over de gehele wereld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven