Ga naar hoofdinhoud

Allied Motion breidt productie uit met innovatieve aandrijvingen

De nieuwste productontwikkeling van Allied Motion is de KinetiMax High Power Density-motorenreeks (foto's: Allied Motion)

De productie bij Allied Motion, voormalig Premotec en Philips Mechatronics, blijft groeien. Verschillende motorenlijnen worden al op andere locaties geproduceerd om ruimte te maken voor nieuwe productinnovaties. De nieuwste productontwikkeling is de KinetiMax High Power Density-motorenreeks.

Allied Motion in Nederland verwacht met deze nieuwe KinetiMax High Power Density-motorenreeks een forse groei in verschillende markten. Deze serie borstelloze gelijkstroommotoren met buitenrotor wordt geleverd in frameloze sets van statorrotoronderdelen.

Dit soort motoren biedt een ideale oplossing wanneer de totale motorlengte van cruciaal belang is in toepassingen met beperkte ruimte en batterij gevoede toepassingen. Voorbeelden zijn AGV’s, robotica, handbediend hydraulisch elektrisch gereedschap, material handling-systemen, medische apparatuur, roterende actuatoren en cardanische ophangingen.

Beademingsapparatuur

Een andere motor waar Allied Motion trots op is, is de ResMax28. Deze 3-fasen borstelloze gelijkstroommotor is ontworpen om te werken met hogere snelheden tot 90.000 omw/min, ideaal voor zeer dynamische toepassingen zoals medische beademingsapparatuur.

allied motion KMX

Vanwege de Covid-19-pandemie was er wereldwijd een grote vraag naar ademhalingsapparatuur. De productiecapaciteit werd destijds snel verhoogd om de productie van maximaal 400 ResMax-motoren per dag te ondersteunen!

Van Philips Mechatronics tot Allied Motion

De geschiedenis van Allied Motion Technologies gaat terug tot 1939, toen het voor het eerst werd geopend onder de naam Johan de Witt. Het bedrijf was actief in militaire activiteiten en werd later gekocht door het bedrijf Philips. De naam veranderde in Philips Mechatronics. Begin jaren zestig begon Philips met het produceren van motoren in Dordrecht, te beginnen met asynchrone motoren en later met het aanbieden van synchrone motoren en kernloze gelijkstroommotoren voor consumenttoepassingen.

Borstelloze motoren

Tegen de jaren tachtig werden motoren die in draagbare elektronica werden gebruikt, zoals videorecorders en cd-spelers, populair en groeide het bedrijf uit tot wel 1200 werknemers. In 1997 verkocht Philips de motorproductie-activiteiten aan Premotec en begon het bedrijf met de productie van kleine precisiemotoren, waaronder borstelloze motoren voor de industriële markt. Premotec is in 2004 overgenomen door Allied Motion Technologies Inc. Het bedrijf is nog steeds gevestigd in Dordrecht.

allied motion kantoor

In 2014 opende Allied Motion de deuren van haar nieuwe vestiging in Dordrecht. Op de locatie wordt nu hard gewerkt aan de KinetiMax-motorenreeks. De KinetiMax-serie zijn borstelloze gelijkstroommotoren met buitenrotor en geïntegreerde aandrijfelektronica. Typische toepassingen zijn onder meer (kleine) membraan- en peristaltische pompen, blowers, laserscanners en medische apparatuur

Eén reactie op “Allied Motion breidt productie uit met innovatieve aandrijvingen

Reacties zijn uitgeschakeld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven