Ga naar hoofdinhoud

Alliantie Omron en Techman bij co-robots

De alliantie van Omron en Techman Robot werd beklonken met een bloemetje, uiteraard aangeboden door een collaboratieve robot (foto: Omron).

Omron Corporation in Kyoto en Techman Robot Incorporated in Taoyuan (Taiwan) hebben een overeenkomst getekend voor een strategische alliantie op het gebied van collaboratieve robots. Door deze alliantie gaat Omron de TM-serie samenwerkende robots van Techman vanaf de tweede helft van 2018 onder een co-branded logo verkopen via haar eigen mondiale distributienetwerk. Bovendien zullen Omron en Techman gezamenlijk de volgende generatie co-robots ontwikkelen die gemakkelijker kunnen worden geïntegreerd met Omron’s andere producten voor fabrieksautomatisering.

Behalve met de reguliere TM-serie co-robots zal Omron beginnen met het verkopen van nieuwe modellen die ‘mobiel compatibel’ zijn, wat betekent dat ze eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met Omron’s mobiele robots van de LD-serie.

Deze mobiele robots, die autonoom kunnen bewegen en mensen en obstakels vermijden, werken wereldwijd al met mensen samen in geautomatiseerde hanteringstoepassingen. Deze robots zijn voorzien van een samenwerkende arm aan de bovenkant. Ze kunnen niet alleen materiaal van de ene locatie naar de andere overbrengen, maar kunnen ook taken uitvoeren als pick-and-place.

Sinds de overname van Adept Technology in 2015 heeft Omron veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van robottechnologie en -markt. De alliantie met Techman is gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen mens en robot binnen productieomgevingen. Techman Robot van zijn kant streeft naar verbetering van het leven van mensen middels innovatie. Voor de Taiwanezen betekent de alliantie met Omron een flinke stap op weg naar dat doel.

Techman Robot

De TM-robots zijn slim, eenvoudig in gebruik en veilig. Ze hebben een ingebouwd intelligent vision-systeem dat kan worden gebruikt voor patroonherkenning, objectpositionering en barcode-identificatie. Dankzij het vision-systeem en de volledig grafische gebruikersinterface kan een pick-and-place applicatie binnen vijf minuten worden ingeleerd. De robots voldoen aan de veiligheidseisen voor samenwerkende robots zoals gespecificeerd in ISO 10218-1 en ISO/TS 15066.

De TM5 heeft een laadvermogen tot 6 kg, de nieuwe TM12/TM14 een laadvermogen tot 14 kg. Alle modellen hebben zes vrijheidsgraden en een armbereik van 700 mm tot 1300 mm. De herhaalbaarheid van de robot is +/- 0,05 mm voor de TM5-serie en +/- 0,1 mm voor de TM12/TM14-serie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven